The Power Table, 18 mai: Inflația și prețurile la combustibili încep să facă probleme companiilor listate la BVB

Publicat pe Categorii Evenimente, Flux energetic, Info Bursier
Prima Pagina Actual Flux energetic The Power Table, 18 mai: Inflația și prețurile la combustibili încep să facă probleme companiilor listate la BVB

Suntem dupa 2 ani de pandemie, in care pietele financiare au supraperformat, mai ales datorita dobanzilor scazute si programelor de quantitative easing, promovate de FED si Banca Centrala Europeana. Companiile de growth si din domeniul tehnologiei au avut cel mai mult de profitat din aceasta situatie, iar investitorii au profitat, obtinand randamente mult superioare mediei multianuale. Spre exemplu, indicele BET al Bursei de Valori Bucuresti a inregistrat cresteri de aproximativ 30% in fiecare dintre cei 2 ani, incepand cu martie 2020.

Conflictul Ruso-Ucrainean, problemele cu lantul de aprovizionare, inflatia si cresterea de preturi cauzata de cererea mare de materiale si materii prime din economia globala, lockdown-ul din China si temerile in privinta unei posibile recesiuni globale au adus corectii pe Bursele globale, in primele 5 luni din 2022.

Influentate mai ales de preturile crescute la energie si costurile salariale marite, rezultatele publicate pana acum de societatile listate au fost mixte. Daca majoritatea companiilor importante listate la Bursa de Valori Bucuresti care si-au publicat pana acum rezultatele financiare pe Trimestrul I si-au imbunatatit semnificativ cifra de afaceri fata de cea realizata in primele 3 luni din  2021, doar jumatate dintre societati au raportat profituri semnificativ mai bune comparativ cu perioada similara din anul trecut.

Daca la unele dintre companii, pierderile s-au adancit, altele precum Electrica S.A. sau Transelectrica S.A. au surprins, venind cu rezultate negative, respectiv un profit aproape de 0.

Asa cum era de asteptat, celelalte societati din energie – Romgaz S.A., Nuclearelectrica S.A., Conpet S.A., OMV Petrom S.A. au raportat profituri cel putin duble, pe fondul cresterii pretului la energie si carburanti, respectiv al cererii pentru acestea. Alte societati care au surprins placut au fost si Arctic Stream, Bursa de Valori Bucuresti sau Transilvania Broker de Asigurare.

Dupa incheierea perioadei de raportari, pe data de 18 mai 2022, rezultatele publicate de aproximativ 30 cele mai populare companii listate in randul investitorilor de la Bursa de Valori Bucuresti vor fi discutate in cadrul celei de-a 2-a editii a evenimentului The Power Table – Cum arata rezultatele financiare si cum investim.

La eveniment participă, în calitate de speaker, Stefan Musgociu, Specialist Business Development si Public Affairs la Bursa de Valori Bucuresti, care va vorbi despre cele mai noi listari, ce companii care se pregatesc sa vina la BVB in perioada urmatoare si ultimele noutati legate de operationalizarea Contrapartii Centrale .

Catalin Chis, Director General, Presedinte al Consiliului de Administratie LIFE IS HARD | Work Soft, va analiza rezultatele financiare ale societatii pe T1 2021 si vom vorbi despre ultimele noutati legate de Life is Hard.

Valentin Budes, CFO Sphera Franchise Group S.A., va fi prezent la The Power Table pentru a discuta despre rezultatele financiare ale companiei pe primul trimestru. si care sunt planurile pentru acest an.

CEO-ul Teraplast S.A. Alexandru Stânean revine la The Power Table pentru a discuta despre provocarile pe care le intampina societatea in climatul economic actual, rezultatele financiare pe T1 si planurile de dezvoltare ale companiei pentru anul 2022.

Ca de obicei, Mircea Iliescu – Trainer si Financial Advisor la BVBescu.ro, va oferi o prezentarea detaliata a rezultatelor financiare publicate de cele mai importante 30 de companii listate la Bursa de Valori Bucuresti.

Evenimentul The Power Table este organizat cu sprijinul Bursei de Valori Bucuresti, Tradeville S.A. si Life is Hard S.A., Evisara (partener tehnic), Financial Intelligence, Finzoom, Ziarul Bursa, NewMoney, InvestTenergy, Economistul.ro, Club Economic, Romania Durabila si Bucuresti Business, Prahova Business si Reusita TV (Parteneri media).

Accesul la eveniment este GRATUIT, dar necesita inscriere si confirmare din partea organizatorilor. Evenimentul se adreseaza investitorilor de la Bursa de Valori Bucuresti si celor care sunt interesati sa investeasca pe Piata de Capital.

Atenția investitorilor asupra companiilor din energie rămâne constantă

Companiile din enegie, aflate in prim plan ca urmare a preturilor mari pentru energie si combustibili, raman in top, insa fara a cunoaste o evolutie deosebita in perceptia investitorilor individuali, fata de inceputul anului, afirmă Mircea Iliescu – Trainer si Financial Advisor la BVBescu.ro. OMV Petrom se mentine in Top 5, pe locul 4, in timp ce Nuclearelectrica S.A. si Romgaz S.A. raman in Top 10, coborand pe locurile 7 si 9. Electrica S.A. coboara o pozitie pana pe locul 16, Simtel Team urca 3 locuri pana pe 22, Conpet S.A. si Transelecrrica coboara pana pe locurile 26, respectiv 28, iar Alro Slatina urca 5 pozitii pana pe locul 37. Pe contrasens, Transgaz S.A. reuseste o urare importanta de 7 locuri pana  pe 16, reusind sa reintre in Top 20.

Clasamentul a fost realizat in luna mai 2022 de site-ul bvbescu.ro, cu ocazia evenimentului „The Power Table – Cum arata rezultatele financiare pe anul 2021 si cum investim”, care va avea loc pe data de 18 mai 2022.

BVBescu Retail Pulse Chart este un indicator care arata interesul investitorilor individuali fata de companiile listate la Bursa de Valori Bucuresti si este realizat pe baza unui chestionar completat de catre investitorii individuali din comunitatea BVBescu.ro.

Evenimentul The Power Table este organizat cu sprijinul Bursei de Valori Bucuresti, Tradeville S.A. si Life is Hard S.A., Evisara.com (Partener tehnic), Financial Intelligence, Finzoom, NewMoney, Ziarul Bursa, InvestTenergy, Economistul.ro, Club Economic, Romania Durabila, Prahova Business, Reusita TV si Bucuresti Business (Parteneri media).


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *