Tinerii energeticieni VLER: Statul să vină cu studii și piața cu soluții! Demers susținut pentru Strategia energetică a României

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara, Regenerabile
Prima Pagina Energie Electrica si termica Tinerii energeticieni VLER: Statul să vină cu studii și piața cu soluții! Demers susținut pentru Strategia energetică a României

Tinerii energeticieni din cadrul Programului VLER (Viitorii Lideri Energeticieni din România), susținuți în demersul lor de seniorii energeticieni, și-au anunțat disponibilitatea de a participa și implica activ în realizarea noii Strategii Energetice Naţionale pe termen lung a României. Alături de ei, la workshopul cu tema ‘Viziunea VLER (Viitorii Lideri Energeticieni din România) privind Strategia Energetică a României’, organizat de Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR – CME) şi VLER, au fost Preşedintele Comisiei pentru Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu şi secretarul de stat în Ministerul Energiei, Mihai Albulescu, precum și reprezentanți a importante companii din sectorul energetic.
foto VLER
Statul să vină cu studii și piața cu soluții!, spun tinerii VLER, care vor să își aducă contribuția la noua strategie energetică, respectiv la elaborarea unui document riguros, stabil – indiferent de schimbările guvernamentale – puternic şi capabil să răspundă fluctuaţiilor apărute în piaţă, flexibil la schimbarea condiţiilor economice, atractiv pentru investitori.

Tinerii VLER au uimit audiența cu spiritul lor critic, dar și constructiv deopotrivă, cu viziunea lor despre viitorul energiei românești. Aceștia au susținut prezentări pe teme de interes, și anume: analiza SWOT în energetica românească, viziunea sustenabilă în energie, rolul statului în definirea politicii energetice naţionale, rolul nuclearului în energetică sau noile tehnologii emergente și altele.

După acest workshop, tinerii s-au angajat să redacteze ‘Declaraţia VLER’, care va fi promovată în mediile economice, politice şi în mass-media.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Un comentariu la “Tinerii energeticieni VLER: Statul să vină cu studii și piața cu soluții! Demers susținut pentru Strategia energetică a României”

  1. Ca un carcotas ce sunt, inteleg ca de lideri nu ducem lipsa, ne mai trebuie strategie si va fi o fericire in sectorul energetic romanesc.
    Acum serios: Felicitari colectivului tanar al VLER pentru implicare si incercarea de a gasi solutii la problemele mereu rostogolite ale sectorului energetic. Din pacate insa, un simplu document, chiar daca se chiama „strategie energetica” nu rezolva mare lucru. Trebuiesc gandite solutii si mecanisme (OK, trecute si in strategie), transpuse in legislatie si urmarite in aplicare astfel incat sa duca la rezutatele preconizate in strategie. Si ca sfat, nu va bazati prea mult pe „mecanismele de piata care rezolva totul”. Realitatea este mult mai complexa….
    Inca o data Felicitari !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *