Transelectrica a participat, alături de alte 29 de companii românești, la Forumul Economic România-Italia

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Transelectrica a participat, alături de alte 29 de companii românești, la Forumul Economic România-Italia

Transelectrica a participat, alături de alte 29 de companii din România, atât publice din domeniul energiei, printre care Transgaz,  Romgaz, Nuclearelectrica și Electrica, cât și private, la Forumul Economic România – Italia, organizat la Roma de Ambasada României în Italia, cu prilejul ședinței comune a Guvernelor celor două state, un eveniment reprezentativ pentru relațiile bilaterale.

Prezenți la sesiunile forumului la care au participat peste 120 de companii italiene, reprezentanții Transelectrica au explorat oportunități de colaborare și schimb de experiență cu mediul economic italian. Investițiile, mentenanța și operarea sistemului au fost principalele arii de interes urmărite în temele abordate cu mediul economic italian de către managementul și experții tehnici ai Transelectrica responsabili de cele trei arii.

Delegația Transelectrica a fost formată din Cătălin Dascăl – Președintele Consiliului de Supraveghere, Alexandru Vasilescu – membru al Consiliului de Supraveghere, Ștefăniță Munteanu – Președintele Directoratului și Florin Tătaru – membru al Directoratului.

Managementul Transelectrica s-a întâlnit cu reprezentanții Terna – Operatorul de Transport și Sistem din Italia. Temele de discuție s-au înscris în sfera consolidării cooperării dintre cei doi operatori de transport și sistem membri ai ENTSO-E, cu accent pe schimbul de experiență în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii energetice, interconexiuni și integrarea energiei regenerabile, informează Transelectrica.

Forumul economic a avut loc în marja ședinței comune a guvernelor României și Italiei, eveniment important care marchează consolidarea cooperării bilaterale, prin semnarea unei noi Declarații de Parteneriat strategic.

Forumul economic România – Italia a avut drept scop promovarea oportunităților de colaborare româno-italiene în următoarele domenii: sectorul energetic, industria metal-mecanică și infrastructură, IT&C și industria agroalimentară.

Sesiunile de discuții ale Forumului au fost inaugurate de miniștrii de externe ai celor două state și au abordat teme specifice celor patru domenii: energie, industria metal-mecanică și infrastructură, IT&C și agroindustrie.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *