Transelectrica a semnat contractele de execuţie pentru Linia internă dintre Cernavodă şi Stâlpu

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Transelectrica a semnat contractele de execuţie pentru Linia internă dintre Cernavodă şi Stâlpu

Transelectrica a semnat contractele de execuţie pentru proiectul de interes comun ‘Linia internă dintre Cernavodă şi Stâlpu’, finanţat din fonduri europene în cadrul ‘Mecanismul pentru Interconectarea Europei’, potrivit unui comunicat al companiei.

În urma derulării procedurilor de achiziţie, Transelectrica a semnat contracte de execuţie pentru 3 dintre cele 4 componente ale proiectului, respectiv pentru LEA 400 kV Cernavodă – Stâlpu (contract 919/30.10.2019, în valoare de 287 de milioane de lei), Staţia 400 kV Stâlpu (contract 920/31.10.2019, în valoare de 58,4 milioane de lei) şi extinderea Staţiei 400 kV Cernavodă (contract 168/11.02.2019, în valoare de 11,5 milioane de lei). Termenul de execuţie este de 24 de luni de la data înscrisă în Ordinul de începere a lucrărilor. Linia internă dintre Cernavodă şi Stâlpu vizează consolidarea secţiunii transversale între coasta de vest a Mării Negre (estul României) şi restul sistemului european, contribuind totodată la întărirea reţelei de transport al energiei electrice din România, la creşterea capacităţii de interconexiune dintre România şi Bulgaria şi la integrarea energiei eoliene din zona Dobrogei, se specifică în comunicat.

Noua linie de 400 kV va avea o lungime de circa 160 de kilometri, iar pentru punerea ei in funcţiune este necesară construirea Staţiei 400 kV Stâlpu şi extinderea staţiilor de 400 kV Cernavodă şi Gura Ialomiţei. Proiectul ‘Linia internă dintre Cernavodă şi Stâlpu’ este primul proiect de interes comun derulat de Transelectrica, care a primit finanţare europeană de maximum 27 de milioane de euro în cadrul mecanismului CEF. Acesta are următoarele componente: Linia Electrică Aeriană (LEA) 400 kV d.c. Cernavodă – Stâlpu; Staţia 400 kV Stâlpu; extinderea Staţiei 400 kV Cernavodă; extinderea Staţiei 400 kV Gura Ialomiţei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *