Transelectrica,  al 15-lea acționar al TSCNET

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Transelectrica,  al 15-lea acționar al TSCNET

 

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica anunță afilierea în calitate de acționar al TSCNET Services cu sediul la Munchen (www.tscnet.eu), unul dintre Coordonatorii Regionali de Securitate (RSC) pentru rețeaua europeană de transport al energiei. Operatorul român de sistem și de transport, CNTEE Transelectrica SA, este cel de-al 15-lea acționar al TSCNET.

„Calitatea de acționar permite acum Companiei Transelectrica o implicare activă în dezvoltarea ulterioară a TSCNET Services, ca unul dintre cei mai mari Coordonatori europeni regionali de securitate. Această etapă face parte din evoluția naturală și necesară a sectorului românesc de energie pe harta energetică europeană în contextul implementării noului model al pieței interne de energie  electrică, a codurilor europene de rețea și în perspectiva Pachetului Clean Energy”, a declarat Adrian Constantin RUSU, Director general executiv al Transelectrica SA.

Prin afilierea României, TSCNET va oferi servicii de securitate a rețelei către operatorii de rețea din douăsprezece țări europene. „Dat fiind că rețeaua din România este deja parte integrantă a rețelei de transport europene, Transelectrica are un rol important în dezvoltarea ulterioară a securității furnizării în sud-estul Europei”, a declarat Maik Neubauer, Director al TSCNET Services.

Afilierea CNTEE Transelectrica S.A la Centrul de coordonare a securității din regiunea CORE, TSCNET Services, a fost aprobată de Adunarea Generală a Acționarilor CNTEE Transelectrica SA, în ședința din data de 5 iunie 2018.

Rețeaua de transport al electricității din România are aproximativ 9.000 de kilometri de linii aeriene și este conectată la rețelele de transport de înaltă tensiune din țările vecine: Bulgaria, Serbia, Ucraina și Ungaria.

Compania TSCNET Services este unul dintre principalii Coordonatori Regionali de Securitate (RSCs) din Europa. Cu sediul în Munchen, compania furnizează servicii integrate pentru operatorii de transport și de sistem (OTS) și către centrele lor de control pentru a menține siguranța în funcționarea sistemului de electricitate în permanență. Acționarii TSCNET sunt 15 OTS din 12 țări europene: 50Hertz (Germania), Amprion (Germania), APG (Austria), ČEPS (Cehia), ELES (Slovenia), Energinet (Danemarca), HOPS (Croația), MAVIR (Ungaria), PSE (Polonia), SEPS (Slovacia), Swissgrid (Elveția), TenneT (Germania), TenneT (Olanda), TransnetBW (Germania) și Transelectrica (România).


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *