Transelectrica are planuri de investiții. Caută avocați în drept comercial internațional. Are nevoie de avocați și pentru Smart-ul din Tanzania

Publicat pe Categorii Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii Transelectrica are planuri de investiții. Caută avocați în drept comercial internațional. Are nevoie de avocați și pentru Smart-ul din Tanzania

Transelectrica este în căutare de avocați în domeniul dreptului comercial internațional, precum și pentru optimizarea costurilor de credit contractate cu creditori interni și internaționali.

Compania își propune să facă demersuri pentru identificarea și evaluarea oportunităților existente în piața energiei, în țară și în străinătate, pentru realizarea unor investiții pe termen mediu și lung sub forma intereselor de participare , alte investiții financiare și achiziții de active, se precizează într-un document semnat de directoratul Transelectrica în vederea achiziționării de servicii juridice, ce urmează a fi supus aprobării acționarilor. Conducerea societății susține că are nevoie de expertiză juridică din partea unor case de avocatură cu experiență  în activitatea de identificare/evaluare a oportunităților investiționale pentru identificarea  celor mai bune soluții legale.

transelectrica

Pe de altă parte, situația filialei Smart – Societatea pentru Servicii de Mentenanță a Rețelei Electrice de Transport dă mari bătăi de cap companiei mamă, AGA luând decizia de a schimba echipa Consiliului de Administrație după ce au fost descoperite o serie de nereguli.  Fostul CA al Smart a înființat Smart Tanzania Company Limited anul trecut, ulterior anumite decizii nefiind aduse la cunoștința AGA Smart. Astfel, în ciuda hotărârii AGA Smart care limitase la 20.000 euro implicarea financiară a Smart în Tanzania, fostul CA a decis la octombrie 2015, în mod nelegal, acordarea unei susțineri financiare – capital de lucru, în valoare de 500.000 euro către Smart Tanzania Company. Contractul de împrumut a fost semnat de Constantin Iacov, fostul director general al firmei din Tanzania, care primea lunar o remunerație de 12.000 USD. Transelectrica susține că nu avea informații cu privire la plata acestor bani!

Dată fiind această situație, conducerea companiei – mama a decis demararea să analizeze modul în care anumite documente privind înregistrarea Smart Tanzania Company, structura acționariatului, contractul de împrumut, posibilități legale de recuperare a banilor respectă sau nu prevederile legale sau satutare aplicabile și, după caz, atragerea răspunderii persoanelor implicate.

Compania vrea și avocați cu specializare financiar-bancară și expertiză internațională

Transelectrica mai are nevoie de avocați cu specializare financiar-bancară și expertiză internațională pentru o analiză  și prezentare a unor soluții de reducere a costurilor de finanțare pentru împrumuturi contractate cu creditori interni și internaționali.

Investițiile masive în rețeaua de transport, pentru modernizarea/retehnologizarea stațiilor și liniilor de transport au impus apelarea la piețele financiare internaționale pentru a confinanța proiectele de investiții, se precizează într-o notă a companiei. Transelectrica are în portofoliu o serie de împrumuturi pe termen lung încheiate cu instituții financiare internaționale și bănci. Potrivit unei situații a companiei, la data de 31 decembrie 2015, împrumuturile pe termen lung totalizau 797.363.789 RON.

Urmare a unei analize a companiei, s-au constatat discrepanțe mari între costurile de dobândă contractate istoric, în condițiile de piață macroeceonomice la momentul respectiv și cele curente ale piețelor bancare aflate pe un trend descrescător, se precizează în documentul semnat de directoratul Transelectrica. S-a luat în calcul oportunitatea rambursării anticipate a sumelor datorare creditorilor financiari ai companiei cu scopul optinizării structurii datoriilor și a costurilor financiare, susțin reprezentanții Transelectrica.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *