Transelectrica investește în instruirea angajaților săi. 80 de persoane din executiv și sucursale vor învăța despre exploatarea stațiilor electrice de înaltă tensiune

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Esential, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Transelectrica investește în instruirea angajaților săi. 80 de persoane din executiv și sucursale vor învăța despre exploatarea stațiilor electrice de înaltă tensiune

Corina Popescu, CEO: Urmărim ca Transelectrica să devină o companie atractivă pentru tineri, care să le asigure o pregătire profesională temeinică. Vom dezvolta programe de mentoring, pentru că avem specialiști extraordinari care pot face un transfer de cunoștințe valoros pentru dezvoltarea profesională a tinerei generații

Transelectrica investește în anagajații săi. După ce 40 de salariați ai companiei au luat lecții despre evoluția pieței de energie la nivel european, luna viitoare 80 de persoane din executiv și sucursalele Transelectrica vor participa la un Curs privind exploatarea stațiilor electrice de înaltă tensiune.

Prin acest curs, se urmărește actualizarea cunoștințelor necesare în vederea realizării unei exploatări corecte și în siguranță a instalațiilor și echipamentelor din cadrul stațiilor electrice, precum și dobândirea cât mai multor informații tehnice cu privire la echipamentele moderne instalate în stații, particularitățile constructive și funcțioanle ale acestora, modalitățile optime de exploatare, întreținere, mentenanță, potrivit unui document al companiei consultat de InvesTenergy.

Cursanții vor dezbate studii de caz, în cadrul unui curs interactiv, bazat pe aspecte practice. Cursul va aborda teme, precum: scheme moderne ale stațiilor electrice de IT; exploatarea transformatoarelor, aparatajului de comutație primară din stațiile de transport retehnologizate, a sistemelor de comandă control, protective și automatizare; principiile de lichidare a avariilor din stațiile electrice de transport.

Transelectrica caută un lector, specializat în domeniul tematicii cursului menționat, care să asigure servicii de formare în domeniul tehnicii pe perioada a 2 luni, în schimbul unei sume de peste 53.000 lei.

În paralel, Transelectrica continua să facă angajări, fiind în căutare de  specialiști pentru poziții cheie în companie.

Într-un interviu acordat InvesTenergy, Corina Popescu, Director General Ezecutiv Transelectrica, a declarat: “Ne dorim să dezvoltăm partea de resurse umane, trebuie schimbat comportamentul. Și începem să facem pașii pentru constuirea acelui „pool talent” pentru tineri, care va deveni funcțional pentru generația următoare. Tinerii au nevoie să primească șansa de a se dezvolta profesional și apoi să ajungă să dovedească și să implementeze cunoștințele pe care le-au preluat de la seniori. Avem programe cu universitățile, încercăm să-i atragem pe unii dintre cei mai buni absolvenți, să îi școlim la început. Transelectrica oferă, prin programele de CSR, o serie de burse unor studenți de la Politehnică, pe care le vom extinde în perioada imediat următoare și către alte facultăți de profil din țară. Urmărim în primul rând ca Transelectrica să devină o companie atractivă pentru tineri, care să le asigure o pregătire profesională temeinică; ne propunem să dezvoltăm programe de mentoring, pentru că avem specialiști extraordinari care pot face un transfer de cunoștințe valoros pentru dezvoltarea profesională a tinerei generații. Transelectrica are un mare avantaj: fiind implicată în atât de multe grupe de lucru la nivel european poate să intre în contact cu specialiști de la toate TSO-urile din lume și poate să mijlocească un schimb de experiență, de cunoștințe. Acesta este unul dintre atuurile pe care îl oferim tinerilor specialiști, iar obiectivul nostru este să-i menținem în sistem”.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

4 comentarii la “Transelectrica investește în instruirea angajaților săi. 80 de persoane din executiv și sucursale vor învăța despre exploatarea stațiilor electrice de înaltă tensiune”

  1. Foarte bună inițiativă.Dacă cei instruiți sunt cei care au facut studiile universitare prin corespondență. ….vor intelege ….NIMIC!!!!Specialiștii trebuie căutați la Politehnica…Energetică. ..e plin sistemul de economisit,juristi, mecanici….

  2. Foarte bună inițiativă.Dacă cei instruiți sunt cei care au facut studiile universitare prin corespondență. ….vor intelege ….NIMIC!!!!Specialiștii trebuie căutați la Politehnica…Energetică. ..e plin sistemul de economisit,juristi, mecanici….

  3. Din păcate absolvenților de energetica cu experiență nu li se permite angajarea în Transelectrica.😑

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.