Transelectrica testează, în premieră, tehnologia LiDAR (Light Detection and Ranging), cu drone profesionale

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Esential, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Transelectrica testează, în premieră, tehnologia LiDAR (Light Detection and Ranging), cu drone profesionale

Transelectrica anunță că testează, în premieră, tehnologia LiDAR. În premieră pentru Transelectrica, am testat deja tehnologiile LiDAR (Light Detection and Ranging), RGB (Red, Green, Blue) și infraroșu, utilizând drone profesionale, în cadrul proiectului de cercetare – inovare DigiTEL – 3D Line Vision, dezvoltat de specialiștii Direcției Tehnice, Eficiență Energetică și Tehnologii Noi în colaborare cu Skyline Drones, potrivit unui anunț al companiei.

„Acordăm o atenție deosebită activităților de cercetare-inovare și implementare a tehnologiilor moderne în procesele de dezvoltare și mentenanță a Rețelei Electrice de Transport (RET) a României. Considerăm că a inova înseamnă a aduce o abordare sistematică deschisă către tehnici din domenii diferite”, precizează reprezentanții Transelectrica.

În prezent, prin proiectul DigiTEL – 3D Line Vision sunt testate în mediu operațional real aceste tehnologii pe 4 tronsoane de linie electrică aeriană de 400 kV. La sfârșitul anului trecut s-a finalizat procesul de scanare LiDAR si digital pe noua Linie Electrică Aeriană 400 kV Cernavodă-Stâlpu, în zona traversării fluviului Dunărea.

Mai multe detalii despre beneficiile acestei tehnologii dezvoltate prin portofoliul de proiecte inovative ale Transelectrica, aici https://fb.watch/h_9B05A0Yl/


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *