Transelectrica trebuie să emită scrisori de garanție bancară de plată în sumă de 76.000.000 lei. Achiziționează un contract de credit

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Transelectrica trebuie să emită scrisori de garanție bancară de plată în sumă de 76.000.000 lei. Achiziționează un contract de credit

Transelectrica trebuie să emită scrisori de garanție bancară de plată în favoarea OPCOM, a unor parteneri și a Ministerului Economiei. Achiziționează un contract de credit pentru acordare plafon pentru emitere scrisori de garanție bancară de plată, pe o perioadă de 12 luni, în sumă de 76.000.000 lei.

Este cunoscut faptul că Transelectrica cumpără energie electrică pentru acoperirea consumului propriu tehnologic (CPT) de pe piețele administrate de OPCOM, respectiv: PZU, Piața intra-zilnică, PC-OTC,PCCB – NC, PCCB – LE – flex. Compania are obligația să emită scrisori de garanție bancară în favoarea OPCOM și a partenerilor de plată, conform procedurilor OPCOM, avizate de ANRE.

De asemenea, în calitate de concesionar, Transelectrica depune cu titlu de garanție de plată a redevenței o scrisoare de garanție bancară reprezentând 50% din redevevența datorată pe primul an de activitate.

Banca desemnată câștigătoare va emite scrisori de garanție, la solicitarea companiei, ori de câte ori este nevoie, cu încadrarea în valoarea plafonului solicitat. Băncile pot depune oferte până la data de 08.08.2022.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.