Tribunalul București a decis anularea procedurii de recrutare și selecție a membrilor Directoratului Hidroelectrica, derulată în 2019. Hotărârea – fără precedent în jurisprudența româneasă – nu este executorie și nu produce efecte imediate

Publicat pe Categorii Business, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Business Furnizare / Distributie / Transport Tribunalul București a decis anularea procedurii de recrutare și selecție a membrilor Directoratului Hidroelectrica, derulată în 2019. Hotărârea – fără precedent în jurisprudența româneasă – nu este executorie și nu produce efecte imediate
  • Directoratul societății transmite că își respectă în continuare angajamentele și sarcinile încredințate la preluarea mandatului și își exprimă încrederea că situația neobișnuită va fi clarificată de instanțele superioare

Hidroelectrica a transmis un comunicat în care se precizează că a luat act de decizia exprimată pe fond de Tribunalul București în data de 12.04. a.c. cu privire la anularea procedurii de recrutare și selecție pentru ocuparea a cinci posturi de membri ai Directoratului societății, acțiune derulată pe parcursul anului 2019.

Hotărârea – fără precedent în jurisprudența româneasă – nu este executorie și nu produce efecte imediate, societatea urmând să facă toate demersurile legale și procedurale necesare pentru a demonstra validitatea procedurii de selecție – derulată în conformitate cu toate rigorile stipulate în OUG 109, și a obține o decizie favorabilă, se afirmă în comunicat.

Directoratul societății , care și-a început mandatul în data de 10 iunie 2019, pentru o perioadă de 4 ani, își respectă în continuare angajamentele și sarcinile încredințate la preluarea mandatului și își exprimă încrederea că situația neobișnuită va fi clarificată de instanțele superioare, se precizează în același comunicat. Din Directoratul Hidroelectrica fac parte: Bogdan Badea, președinte, Marian Bratu, Răzvan Ionuț Pătăliu, Radu Cristian Pop și Cristian Vladoianu – membri.

Procesul a fost inițiat de Petronel Chiriac, fost director financiar al companiei, care a fost concediat.

Prezentă decizia Tribunalului București: „Anulează procedura de recrutare şi selecţie pentru ocuparea a 5 posturi de membri ai Directoratului S.P.E.E.H. Hidroelectrica SA desfăşurată în perioada 10.04.2019-04.06.2019. Obligă societatea pârâtă să emită o nouă decizie privind o nouă procedură de recrutare şi selecţie. Obligă pârâta la plata cheltuielilor de judecată către reclamant, constând în onorariul de avocat în cuantum de 2.500 lei. Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei, astăzi, 12.04.2022”.

De asemenea, se reamintește – în același comunicat – că Hidroelectrica este una dintre cele mai performante companii aflate în portofoliul statului român, rezultatele economice excepționale ale ultimilor ani, diversificare portofoliului și deschiderea unor noi linii de business  confirmând faptul că societatea a fost și este condusă cu onestitate și profesionalism, în spiritul tuturor principiilor guvernanței corporative .

Din dorința de a respecta independența actului de justiție, societatea nu dorește să facă alte comentarii  care ar putea fi de natură să influențeze procedura juridică aflată în curs.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, fiind o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicații în siguranta națională. Compania exploatează un număr de 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482 MW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.