Trofeul Electricianului 2023, la final. E-Distribuție, Delgaz Grid, DEER, Distribuție Oltenia și Adrem își prezintă câștigătorii, cei mai buni și valoroși electricieni ai României

Publicat pe Categorii Business, Esential, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Trofeul Electricianului 2023, la final. E-Distribuție, Delgaz Grid, DEER, Distribuție Oltenia și Adrem își prezintă câștigătorii, cei mai buni și valoroși electricieni ai României
 • Cele trei companii E-Distribuție și-au adjudecat marele premiu la Trofeul Electricianului, pentru Distribuție energie electrică
 • Delgaz Grid a câștigat Trofeul Electricianului pentru categoria Mentenanță
 • Mihaela Rodica Suciu, Directorul General al DEER, a preluat ștafeta organizării Trofeului Electricianului 2024, faza națională, la Cluj – Napoca

Cea mai importantă competiție din domeniul energiei electrice din România, Trofeul Electricianului, și-a desemnat joi seară câștigătorii celei de a 41-a ediții naționale, desfășurată anul acesta la Timișoara și organizată de către compania E-Distribuție Banat.

Cele trei companii E-Distribuție și-au adjudecat marele premiu la Trofeul Electricianului, pentru Distribuție energie electrică. Delgaz Grid a câștigat Trofeul Electricianului pentru categoria Mentenanță.

80 de specialiști din cadrul celor patru operatori de distribuție a energiei electrice (E-Distribuție, Distribuție Energie Electrică România (DEER), Delgaz Grid și Distribuție Oltenia) și Adrem Invest au concurat în cele opt probe la care s-au calificat. În premieră pentru competiție, anul acesta a fost organizată proba Trofeul Electricianului Junior, la care au participat 12 liceeni, electricienii de mâine.

”A fost o onoare să fim gazdele celei de-a 41-a ediții a Trofeului Electricianului, la Timișoara. Cei 80 de participanți au demonstrat, pe parcursul celor trei  zile de competiție, că performanța are în spate multe ore de pregătire, seriozitate și stăpânire de sine. Am avut  încredere în echipa E-Distribuție, știind că sunt un exemplu de profesionalism și au multă experiență în instalații. Suntem deosebit de mândri de colegii noștri ce au reușit performanța de a câștiga, pentru a 3-a ediție consecutivă, Marele Trofeu, la categoria Distribuție energie electrică”, a declarat Monica Hodor, Director General E-Distribuție.

Câștigătorii Trofeului Electricianului 2023:

 • E-Distribuție, Trofeul Electricianului 2023 – categoria Distribuție energie electrică
 • Delgaz Grid, Trofeul Electricianului 2023 – categoria Mentenanță
 • Categoria Exploatare rețea electrică de distribuție, MT-JT – echipa E-Distribuție
 • Categoria PRAM – echipa E-Distribuție
 • Categoria Exploatare stații electrice de transformare 110 kV/MT – echipa E-Distribuție
 • Categoria Măsurarea energiei electrice, verificare grupuri de măsurare – echipa Distribuție Oltenia
 • Categoria Montare și reparații echipament primar din stații electrice – echipa Delgaz Grid
 • Categoria Montare și reparații instalații de distribuție MT și JT – echipa Distribuție Energie Electrică România
 • Defectoscopie LES MT ȘI JT – echipa Delgaz Grid
 • Trofeul Electricianului Junior – delegația Distribuție Oltenia
 • Premiu special – Zero Accidente – Delgaz Grid și Adrem Invest
 • Premiu special – Cel mai vârstnic participant – Distribuție Energie Electrică România
 • Premiu special – Cel mai tânăr participant – Adrem Invest

Companiile de distribuție și-au prezentat câștigătorii competiției:

E-Distributie

Felicitări viitorilor electricieni atât pentru performanța de a se situa pe podium la nou înființata categorie Trofeul Electrician Junior, cât și pentru calificarea în finala! Felicitări delegației Distribuție Energie Oltenia și Liceului Energetic Astra Pitești. Îi așteptăm la edițiile viitoare în număr cât mai mare! Cele mai multe felicitări și aplauze pentru colegii noștri, pentru că au reușit să păstreze în E-Distribuție, pentru a treia oară consecutiv, Trofeul Electricianului, categoria Distribuție energie electrică! Au fost 3 zile în care le-au fost testate puterea de concentrare şi îndemânarea. Felicitări tuturor participanților!

Delgaz Grid

Cupa la secțiunea „Mentenanță” a Trofeului Electricianului ajunge din nou la Delgaz Grid

Trei locuri I, patru locuri II și trei mențiuni au obținut reprezentanții Delgaz Grid la probele individuale. Locul I pe echipe a fost adjudecat de electricienii Delgaz Grid la două meserii, defectoscopie și mentenanță instalații de înaltă tensiune.

Sunt bucuroasă de reluarea competiției la nivel național, mai ales că ediția din acest an a inclus în premieră și o secțiune dedicată electricienilor juniori. Sub ochii noștri cresc și se formează generații de noi electricieni, astfel că vom avea cui preda ștafeta. Știu că în spatele participării la trofeu se află foarte multă muncă, ambiție, tenacitate, de aceea îi apreciez pe toți concurenții și îi felicit pe cei ce au urcat pe podium”, declară Mihaela Cazacu, Director General Adjunct Delgaz Grid.

Cei mai buni specialiști electricieni din cadrul Distribuție Energie Electrică Romania – DEER, au urcat pe podium la mai multe discipline:

 • La categoria „Montare și reparații echipament primar 110 kV și MT din stații” – Romică Pricope a obținut locul I
 • La categoria „Exploatare rețele MT și JT” – Gyulai Ferencz a obținut locul II
 • La categoria „Măsurare energie electrică” – Dan Vasile a obținut locul III

  – La categoria „Montare și reparații instalații MT și JT (PA-PT, LEA, LES)” – Franki Csaba a obținut locul III

            – La categoria „Montare și reparații echipament primar 110 kV și MT din stații” – Romeo Burian a obținut locul III

Prin rezultatele obținute, cei mai buni electricieni din cadrul DEER au reușit să obțină o serie de medalii în clasamentul pe echipe.

 • La specialitatea „Montare și reparații instalații MT și JT (PA-PT, LEA, LES)” – locul I
 • La specialitatea „Montare și reparații echipament primar 110 kV și MT din stații” – locul II
 • La specialitățile „PRAM” și „Exploatare rețea electrică de distribuție, MT și JT” – locul III

 „Trofeul Electricianului reprezintă un test profesional extraordinar, în care priceperea și măiestria colegilor noștri trebuie demonstrate și „sub tensiune”, la propriu și la figurat! Meseria de electrician este extrem de complexă și frumoasă. La competiția națională au ajuns cei mai buni dintre specialiștii noștri. Cu toții merită respectul și prețuirea noastră! Felicitări tuturor participanților și premianților!”, a transmis Mihaela Rodica Suciu, Directorul General al Distribuție Energie Electrică Romania.

Distribuție Oltenia

Ucenicii noștri au acaparat podiumul „Trofeul Electricianului Junior”, locurile 1, 2 și 3 fiind câștigate de Distribuție Oltenia, iar colegii noștri cu experiență au fost premiați la categoriile Electrician Stații și Electrician Măsură!

Suntem mândri peste „măsură” de toți cei care ne-au reprezentat anul acesta în competiție și abia așteptăm să ne revedem la edițiile viitoare!

O seara fenomenala, cu 4 premii pentru Adrem la etapa nationala a concursului „Trofeul electricianului”:

Categoria „Electrician masurare energie electrica”, locul 1 pentru Daniel Lamba (si cel mai bun punctaj din toata competitia, 100.25 puncte!) si locul 2 pentru Dorel Linu,

„Cel mai tanar concurent” – Danut Teodorescu,

„Zero accidente de munca” – Adrem Invest.

Multumim organizatorilor pentru o editie deosebita a Trofeului și felicitari tuturor concurentilor!

Trofeul Electricianului este cea mai complexă competiție profesională în domeniul energetic din România, ce precede Ziua Energeticianului, sărbătorită în data de 20 iulie, de Sfântul Ilie, protectorul acestor profesioniști, statuată ca atare prin Decretul nr. 507/1972. Istoria acestei competiții începe în anul 1977 la Iași, unde a avut loc prima ediție. De atunci, competiția a fost organizată în fiecare an, până în pandemie. După trei ani de pauză, E-Distribuție a reluat organizarea acestui prestigios eveniment, la Timișoara, oraș care în 2023 este și Capitală Culturală Europeană. Generații întregi de specialiști s-au confruntat în probele teoretice, practice sau cu public, demonstrându-și profesionalismul.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *