Trofeul Electricianului: Distribuție Oltenia și-a ales cei mai buni profesioniști și ucenici

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Trofeul Electricianului: Distribuție Oltenia și-a ales cei mai buni profesioniști și ucenici

âDistribuție Oltenia continuă tradiția celei mai importante competiții din domeniul energetic, Trofeul Electricianului etapa pe companie, alături de concursul dedicat elevilor Ucenic Electrician.

În perioada 22-23 aprilie, 72 de electricieni și ingineri din Distribuție Oltenia și-au testat cunoștințele teoretice și abilitățile practice în cele 5 probe de concurs din cadrul etapei pe companie: Electrician Exploatare Stații; Electrician PRAM; Electrician Exploatare Rețele de Distribuție MT și JT; Electrician Măsură și Verificare Grupuri de Măsură; Dispecer.

Trofeul Electricianului este cea mai importantă competiție profesională din domeniul energetic. Cu o tradiție de peste 40 de ani, evenimentul aduce la un loc în fiecare an generații de profesioniști din toate companiile de distribuție a energiei electrice din România. Și în acest an, Trofeul Electricianului reprezintă o nouă oportunitate în care angajații din domeniu se pot revedea cu colegii din întreaga țară pentru a își măsura talentul și experiența.

„Ne aflăm într-un domeniu în continuă evoluție și digitalizare, care aduce schimbări în modul în care fiecare dintre noi contribuie la atingerea celui mai înalt standard operațional. Trofeul Electricianului rămâne un reper în timp care atestă evoluția industriei energetice, dar și un moment în care îi putem sărbători pe cei mai buni dintre colegii noștri ingineri și electricieni. De asemenea, Ucenicii Electricieni au fost și ei implicați în competiție, demonstrând potențialul tinerelor talente din domeniu, care vor participa pentru al doilea an consecutiv și la etapa națională Electrician Junior. Îi felicit pe toți participanții.”, a declarat Eugen Butoarcă, Director Executiv Distribuție Oltenia.

Elevii claselor a-X-a din Programul Ucenic Electrician au avut de trecut proba teroretică și cea practică care a inclus realizarea de circuite de curent continuu, calcule și mărimi electrice. Probele practice s-au derulat în cadrul stației de transformare 110/ 20 kV DIF Craiova, una dintre cele mai moderne stații Distribuție Oltenia, în scopul creării unei experiențe cât mai veridice pentru Ucenici.

Subiectele competiției au fost realizate de mentorii Distribuție Oltenia, împreună cu profesorii coordonatori din fiecare liceu, în funcție de curricula școlară.

Primele 3 locuri la Trofeul Ucenicului Electrician au fost ocupate de către elevi ai Liceului Tehnic Astra Pitești și Liceul Tehnologic nr. 1 Alexandria, care s-au bucurat de competiție și de premii. Pentru al doilea an consecutiv, elevii câștigători vor intra în etapa națională dedicată tinerilor profesioniști din domeniu, în cadrul Trofeului Electrician Junior.

Proiectul Ucenic Electrician a pornit în 2016, la inițiativa Distribuție Oltenia, în colaborare cu Liceul Tehnic Astra Pitești și Colegiul Energetic Craiova, fiind ulterior extins și către Liceul Energetic Târgu Jiu, Liceul Tehnologic nr. 1 Alexandria, Liceul de Transporturi Auto Drobeta Turnu Severin și Liceul Ferdinand 1 Râmnicu Vâlcea.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *