Tu simţi cum bate Vântul Schimbării? Vino joi, 7 noiembrie, la Conferința anuală RWEA “Energy Transition 2019”. Premieră pentru un eveniment de profil: 3 reprezentanți ai Comisiei Europene se vor adresa audienței

Publicat pe Categorii Esential, Evenimente, Regenerabile, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Tu simţi cum bate Vântul Schimbării? Vino joi, 7 noiembrie, la Conferința anuală RWEA “Energy Transition 2019”. Premieră pentru un eveniment de profil: 3 reprezentanți ai Comisiei Europene se vor adresa audienței
  • Claudia Brânduș, Președinte RWEA: “Mă aștept să văd din ce în ce mai mulți consumatori care să creadă mai mult în vreme decât în strategiile de țară și să opteze pentru soluții regenerabile  descentralizate”
  • InvesTenergy este Partener Media

“Winds of Change” – Tu simţi cum bate Vântul Schimbării? RWEA (Asociația Română pentru Energie Eoliană) te invită să fii parte din tranziția energetică către o nouă eră de posibilități, oportunități și moduri de organizare a lumii în care trăim. Soluțiile și ideile identificate vor ajuta România să devină un pilon câștigător în tranziția energetică: costuri mai mici, noi locuri de muncă într-o societate dezvoltată durabil și, implicit, câștiguri mai mari, este crezul RWEA, care împreună cu Wind Europe, organizează joi, 7 noiembrie, la Biavati, la Conferința anuală EnergyTransition 2019.

Aflată la cea de-a treia ediție, conferința este dedicată provocărilor globale și europene cu privire la tranziția energetică. cât și a celor cu impact direct asupra energiei regenerabile, cu accent pe particularitățile sectorului de energie eoliană din România. 

Claudia Brânduș, Președinte RWEA, ne-a declarat: ”Tranziție înseamnă schimbare, și schimbare înseamnă sa acceptam că ce am știut noi până acum este posibil să nu mai fie valabil. România trebuie să colaboreze mai mult, pe plan intern și extern, și să își actualizeze strategia energetică la realitățile globale și regionale. Momentan, mă aștept să văd din ce în ce mai mulți consumatori care să creadă mai mult în vreme decât în strategiile de țară și să opteze pentru soluții regenerabile  descentralizate”.

O premieră pentru o conferință de profil, organizată în România: la Energy Transition 2019, trei reprezentanți ai Comisiei Europene se vor adresa unei audiențe de peste 200 de participanți. La invitația RWEA, Henrik Dam – Policy Officer, DG Energy, Aleksandra Tomczak – Policy Coordinator, Coal Regions in Transition Platform, DG Energie și Roman Doubrava – Head of Unit, DG Clima vin la București cu scopul de a atrage atenția asupra gradului de conștientizare a României asupra importanței tranziției energetice.

Suntem siguri că perspectivele diferite la care vom avea acces în cadrul acestei conferințe vor construi un portret complet al problemei schimbărilor climatice, este de părere Claudia Brânduș, președinte RWEA.

La eveniment au confirmat prezența reprezentanți ai instituțiilor cheie din domeniu, din țară și străinătate, respectiv: Agenția Internațională a Energiei, Parlamentul României, Ministerul Energiei, ANRE, companii și personalități din domeniu, mass-media.

Organizatorii au propus subiecte importante și de maximă actualitate pentru a fi dezbătute în cadrul conferinței „ENERGY TRANSITION 2019”, printre care: perspectiva partidelor politice, alinierea României la politica climatică a UE, cu accent pe NECP 2021 – 2030, drumul către tranziția energetică și impactul social, oportunități de afaceri la nivel global, cât și teme precum cuplarea sectoarelor și cum pot pătrunde energiile regenerabile în toate aceste sectoare, prin soluții de electrificare directă sau indirectă, cum ar fi hidrogenul.

InvesTenergy este Partener media a evenimentului.

Mai multe detalii despre conferința Energy Transition 2019 și înregistrare, găsiți pe website-ul dedicat: http://energytransition.ro/

Despre RWEA

Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) este cea mai puternică asociație de energie regenerabilă din România care participă din anul 2008, în mod activ și constructiv, la procesul de transformare a pieței energetice românești la standardele piețelor dezvoltate din Europa și restul lumii. Reprezintă o industrie cu 3000 MW de energie eoliană instalați în România de companii precum Enel, CEZ, Engie, Vestas, cu dezvoltatori de noi capacități de energie și furnizori de servicii conexe. Scopul asociației este de a identifica, împreună cu partenerii europeni (e.g. WindEurope, IEA, Eurelectric) și în colaborare cu instituțiile europene si naționale, cele mai bune soluții și idei, pentru ca România să devină un câștigător al tranziției energetice și, mai ales, un beneficiar al echității acestui proces.  


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *