UE a introdus noi limite de poluare. Sunt vizate termocentralele!

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic UE a introdus noi limite de poluare. Sunt vizate termocentralele!

În următorii patru ani, termocentralele vor trebui să investească milioane de euro pentru modernizarea sistemelor de purificare a gazelor de ardere si a apelor reziduale. Începând din 31 iulie 2017, cele mai poluante centrale electrice din Europa, inclusiv termocentrale pe bază de cărbune din Romania, au obligația de a investi în depoluare sau să închidă, potrivit noilor norme ale Uniunii Europene, atrage atenția organizația Greenpeace.

Uniunea Europeană a publicat noile limite de poluare http://ec.europa.eu/environment/pdf/31_07_2017_news_en.pdf, ce vor reduce emisiile toxice ale termocentralelor europene. Au fost introduse noi limite de poluare, mai restrictive, pentru dioxid de sulf (SO2), oxizi de azot (NOx) și pulberi (PM) și, în premieră, sunt introduse limite de emisie pentru mercur (Hg), acid clorhidric (HCl) și florură de hidrogen (HF). Aceste substanțe toxice sunt direct corelate cu o serie de probleme de sănătate și de mediu, inclusiv dezvoltarea astmului la copiii noștri și distrugerea ecosistemelor noastre de către ploi acide, susțin reprezentanții Greenpeace.

Noile standarde pot părea restrictive, dar se bazează, de fapt, pe tehnologia existentă ce se aplică deja în alte termocentrale din Europa și din întreaga lume. Limitele vor viza atât termocentralele pe cărbune, cât și pe cele ce folosesc gaz, păcură și alți combustibili fosili, inclusiv platformele petroliere marine.

“În Romania, termocentralele pe bază de cărbune sunt depășite și foarte ineficiente. Zecile de milioane de euro, necesare conformării lor, pot fi folosite de companiile energetice mult mai bine: pentru a construi surse de energie regenerabile, moderne și curate, ce sporesc securitatea energetică, generează multe comenzi pentru companiile de inginerie din România și, implicit, mai multe locuri de muncă. Și să nu uităm că vom respira chiar și un aer mai curat „, a declarat  Alin Tănase, coordonator de campanii în cadrul Greenpeace România.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *