Un acționar cere în instanţă anularea hotărârii AGOA  prin care au fost aleşi membrii CA ai Electrica

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Un acționar cere în instanţă anularea hotărârii AGOA  prin care au fost aleşi membrii CA ai Electrica

Răzvan Stanciu, acționar Electrica, a formulat o cerere de chemare în judecată prin care a cerut anularea hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor (AGOA) din 26 octombrie, prin care au fost aleşi membrii Consiliului de Administraţiei (CA) ai companiei, potrivit unui raport al Electrica transmis  Bursei de Valori Bucureşti.  Stanciu a solicitat şi anularea deciziei AGOA prin care a fost stabilită durata mandatului administratorilor aleşi pentru o perioadă de patru ani.  Acţionarul a mai solicitat şi suspendarea efectelor hotărârii AGOA până la soluţionarea dosarului, termenul de judecată fiind 29 noiembrie.

“În data de 20 noiembrie 2017, Electrica S.A. a primit Adresa de Comunicare emisă de Tribunalul Bucureşti privind Dosarul Nr. 42479/3/2017, prin care dl. Stanciu Răzvan, în calitate de acţionar al Societăţii, a formulat o cerere de chemare în judecată prin care solicită constatarea «nulităţii absolute a hotărârii nr. 2 a adunării generale ordinare a acţionarilor Electrica S.A. referitoare la alegerea membrilor consiliului de administraţie prin aplicarea votului cumulativ (pct. 4 de pe ordinea de zi) şi stabilirea duratei mandatului administratorilor aleşi pentru o perioadă de 4 ani (pct. 5 de pe ordinea de zi), în temeiul art. 132 din Legea 31/1990, având ca directă consecinţă anularea tuturor actelor juridice încheiate de noul Consiliu de Administraţie al Electrică S.A.”, se precizeaă în raportul Electrica.

“Totodată, în data de 21 noiembrie 2017, Electrica S.A. a luat cunoştinţă de la arhiva instanţei despre faptul că dl. Stanciu Răzvan a formulat şi o cerere de suspendare a efectelor hotărârii AGOA din dată 26 octombrie pe calea ordonanţei preşedinţiale (Dosar Nr. 42484/3/2017) referitoare la punctele 4 şi 5 de pe ordinea de zi, până la soluţionarea dosarului menţionat mai sus, termenul de judecată fiind stabilit pentru data de 29 noiembrie 2017”, se mai menționează în raport.

Dosarul este judecat pe fond. În termen de 25 de zile de la primirea comunicării, Electrica are obligaţia să depună întâmpinarea.

Acţionarii Electrica au alres, pe 26 octombrie, prin aplicarea metodei votului cumulativ, următorii membri ai Consiliului de Administraţie: Arielle Malard De Rothschild, Cristian Buşu, Doina Elena Dascălu, Gicu Iorga, Pedro Mielgo Alvarez, Willem Jan Antoon Henri Schoeber şi Bogdan Iliescu.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *