Undă verde de la acţionari: Nuclearelectrica se judecă cu foşti directori generali pentru un prejudiciu de 140.000 de euro

Publicat pe Categorii Esential
Prima Pagina Actual Esential Undă verde de la acţionari: Nuclearelectrica se judecă cu foşti directori generali pentru un prejudiciu de 140.000 de euro

Foşti directori generali ai Nuclearelectrica vor da socoteală, într-un proces iniţiat de actuala conducere, pentru un prejudiciu adus SNN prin încheierea a două poliţe de asigurare pentru administratori, acesta fiind estimat de Curtea de Conturi la aproape 140.000 euro.

judecator-instanta
Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor, întrunită în şedinţa din data de 15 iunie 2015,a aprobat atragerea răspunderii persoanelor care au ocupat funcţia de director general al SNN în perioada 2007 – 2011 în aplicarea măsurii dispuse conducerii S.N. Nuclearelectrica S.A.urmare a constatărilor din Raportul de control al Curţii de Conturi nr. 4739 din 16.05.2012 cu tema “Controlul privind situţia, evoluţia şi modul de administrare a patrimoniului public şi privat al statului pentru perioada 2009-2011”. Potrivit hotărârii acţionarilor, Directorul General, Daniela Lulache, va reprezenta societatea, semnând şi promovând cererea de chemare în judecată în faţa instanţelor de judecată competente.

Directorii generali vizaţi sunt Teodor Chirica şi Pompiliu Budulan, alte 13 persoane având calitatea de pârâţi în proces, susţin surse autorizate. Raportul Curţii de Conturi pe 2011, făcut public în vara anului 2012, nu a nominalizat numele persoanelor responsabile pentru „efectuarea de plăţi nelegale în sumă de 571 mii lei, reprezentând contravaloarea a 2 poliţe de asigurare de tipul D&O, încheiate pentru persoanele care deţin funcţia de administratori şi directori ai SN Nuclearelectrica SA (inclusiv pentru persoane din afara societăţii)”.

În 2012, reprezentanţii Nuclearelectrica s-au poziţionat diferit faţă de constatările Curţii de Conturi cuprinse în raportul de audit pe 2011. Într-o adresă a companiei se menţiona că „societatea a încheiat poliţele de asigurare de tipul D&O (Directors & Officers Liability), în perioada 2008-2012, în conformitate cu cerinţele statutului societăţii”. Ca urmare, şefii Nuclearelectrica cereau atunci anularea parţială a unor dispoziţii ale încheierii raportului Curţii de Conturi, pe motiv că “sunt netemeinice şi nelegale”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *