Unitatea 2 CNE Cernavodă a fost oprită controlat pentru remedierea unui echipament inaccesibil cu reactorul în funcțiune

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Unitatea 2 CNE Cernavodă a fost oprită controlat pentru remedierea unui echipament inaccesibil cu reactorul în funcțiune

SN Nuclearelectrica anunță că Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost oprită în mod controlat în data de 20 noiembrie 2023. Oprirea controlată este necesară pentru efectuarea unor lucrări de remediere a unui echipament inaccesibil cu reactorul în funcțiune, precizează compania.

Săptămâna trecută, Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la rețeaua națională de distribuție a energiei electrice (în seara zilei de 18 noiembrie 2023), ca urmare a condițiilor meteo care au cauzat pertubații în sistemul energetic național (vânt puternic). A fost reconectată la SEN pe 10 noiembrie.

Oprirea controlată a Unității 2, precum și lucrările de remediere vor fi realizate în condiții de siguranță, în conformitate cu procedurile specifice ale CNE Cernavodă aplicabile în aceste situații, și nu au impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului unității, populației și mediului înconjurător, asigură SNN.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *