Universitatea Politehnica București se modernizează cu 25 milioane euro de la Banca Europeană de Investiții

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Universitatea Politehnica București se modernizează cu 25 milioane euro de la Banca Europeană de Investiții

Universitatea Politehnică din București se modernizează. Banca Europeană de Investiții (BEI) va acorda 25 de milioane euro UPB pentru a crește calitatea, eficiența și eficacitatea predării, învățării și cercetării în cadrul Universității. Peste 5.000 de studenți și 273 de angajați vor beneficia de reamenajarea principalului campus al Universității. În faza de implementare, proiectul va genera aproximativ 1.000 de locuri de muncă.

”Împrumutul acordat de BEI va finanța planul de reamenajare a campusului UPB, care implică construirea unei noi clădiri pentru a găzdui trei facultăți care se află în prezent în vechiul campus Polizu. Scopul este de a regrupa facultățile situate în Polizu în Campusul Noul Local și de a moderniza infrastructura, aducând-o la un standard cu care aceasta să poată sprijini cât mai bine activitățile de predare, de învățare și de cercetare ale universității”, se specifică într-uncomunicat emis de Comisia Europeană. Acordul este susținut de Fondul european pentru investiții strategice (FEIS), care este pilonul central al Planului de investiții pentru Europa, cunoscut și sub numele de „Planul Juncker”.

„Realizările importante din știință și cercetare se bazează pe o educație excelentă. Este o investiție în viitorii cercetători ai României, care va stimula în cele din urmă inovarea și va conduce la crearea de locuri de muncă și la creștere economică. Acesta este un alt exemplu concret de implementare a Planului Juncker”, spune comisarul pentru cercetare, știință și inovare, Carlos Moedas.

La rândul său, vicepreședintele BEI, Andrew McDowell, a declarat că acesta este primul sprijin acordat de BEI pentru îmbunătățirea învățământului superior din România. ”Ne-am unit forțele cu Comisia Europeană, beneficiind de Planul de investiții pentru Europa pentru a spori calitatea învățământului universitar, care este esențial pentru consolidarea competitivității României și pentru dezvoltarea viitoare a țării. Sunt convins că mai multe operațiuni similare ale BEI vor urma acestui proiect, care va îmbunătăți condițiile de studiu pentru 5 000 de studenți și activitatea de cercetare din cadrul UPB”, a spus el.

De asemenea, rectorul UPB, Mihnea Costoiu, a declarat că PUB este prima universitate din România care urmează să fie sprijinită de Banca Europeană de Investiții.”Dat fiind că suntem cea mai mare universitate tehnică din România, că acordăm importanță specializării inteligente și că formăm o proporție importantă de absolvenți în domeniul tehnologiei care intră pe piața forței de muncă, proiectul va sprijini nu numai educația națională, ci și economia națională. De asemenea, sperăm că acest proiect va deveni un model de bune practici pentru alte universități care vor pune în aplicare proiecte similare. În plus, grație garanției oferite de Planul de investiții pentru Europa, universitatea noastră își va putea extinde capacitățile de cercetare pentru a avea un impact pozitiv asupra societății. Proiectul reprezintă modalitatea perfectă de a sărbători 200 de ani de la înființarea Universității și mulțumim BEI și FEIS că au făcut posibilă această modernizare”, a spus el.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *