Va reintra CEH în insolvență? Minele, lăsate fără apă

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Va reintra CEH în insolvență? Minele, lăsate fără apă

Ultima oră: Tribunalul Hunedoara a fixat, luni, un nou termen de judecată, respectiv 14 decembrie, în două dosare prin care se solicită insolvența Complexului Energetic Hunedoara (CEH), după ce Sindicatul ‘Noroc Bun’ de la Mina Livezeni a depus o cerere de intervenție în interes propriu, în ambele cauze, potrivit Agerpres.

Astăzi, 12 decembrie, se judecă reintrarea în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara. Tribunalul Hunedoara va judeca o nouă cerere de intrare în insolvenţă depusă de administraţia CEH, precum și o solicitare similară înaintată de două firme – o companie de pază şi de una de producţie a lanţului de mină.

Complex-Energetic-Hunedoara

Între timp, nicio unitate minieră din cadrul companiei nu mai are apă potabilă.  Apa Serv a decis debranșarea minelor în lipsa unui angajament de plată a CE Hunedoara. Dacă CE Hunedoara va reintra în insolvență, Apa Serv va fi nevoită să repornească apa și compania să plătească facturile curente.

„Având în vedere datoria de 270.000 de lei şi faptul că din 16 noiembrie, când au fost notificaţi, actuala conducere a CEH nu a venit să discutăm despre eventuală reeşalonare a datoriei, vineri s-a procedat la debranşarea de la reţea a complexului. Dacă CEH va intra în insolvenţă, vom fi obligaţi să reluăm furnizarea apei”, a declarat directorul SC Apa Serv SA Valea Jiului, Costel Avram, transmite Agerpres.

Potrivit CEH, datoriile sale faţă de SC Apa Serv SA Valea Jiului se ridică la 269.877 lei, iar datoriile curente sunt în sumă de 50.529 lei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *