Valentina Dinu, Nuclearelectrica și Adrian Șuța, Transelectrica – numiți în Consiliul Director al Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România

Publicat pe Categorii Esential, Info Bursier, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Valentina Dinu, Nuclearelectrica și Adrian Șuța, Transelectrica – numiți în Consiliul Director al Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România
  • Într-un interviu acordat InvesTenergy, Valentina Dinu a subliniat: IR-ul nu este PR! Înainte de toate, omul de IR este omul informat: tot timpul, despre toate. Este una dintre condițiile esențiale ale unui IR pro-activ
  • ARIR își propune să devină principala platformă pentru relația cu investitorii din România și instrument de promovare a celor mai bune practice

Valentina Dinu, Coordonator al Departamentului de Comunicare și Relații cu Investitorii în cadrul Nuclearelectrica și Adrian Șuța, Ofițer Relația cu Investitorii în cadrul Transelectrica au fost numiți în Consiliul Director al Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR).

Este o confirmare a muncii depuse de cei doi tineri, care dețin o vastă experiență în domeniu, ARIR fiind singura asociație profesională din România dedicată celor mai bune practici în relația cu investitorii. Ei au primit votul tuturor membrilor Asociației. Din Consiliul Director al ARIR mai fac parte: Daniela Șerban, Adrian Tănase, Ioana Bîrsu și Tony Romani.

Valentina Dinu, Nuclearelectrica, a declarat: ”Înființarea unei Asociații pentru Relații cu Investitorii la Bursă era un pas necesar în contextul creșterii vizibiltății pieței de capital din România și am susținut acest proiect încă de la început. Consider că funcția de comunicare cu investitorii a început să fie înțeleasă, și în România, ca fiind strategică și, astfel nevoia de a construi o platforma pentru profesioniștii din acest domeniu.”

Adrian Șuța, Transelectrica, a afirmat: ”ARIR este o prezență nouă și necesară în angrenajul pieței de capital din România. Asociația a început să promoveze o deschidere mai mare a emitenților către investitori, susține implementarea de reguli și mecanisme eficiente de bună guvernanță care să ofere informațiile relevante pentru deciziile de investiții. Am convingerea că ARIR va avea un aport important la dezvoltarea pieței de capital autohtone.”

Într-un interviu acordat InvesTenergy, Valentina Dinu a subliniat că IR-ul nu este PR! Înainte de toate, omul de IR este omul informat: tot timpul, despre toate. Este una dintre condițiile esențiale ale unui IR pro-activ

Calitatea “Relațiilor cu investitorii” influențează decizia de a investi, susțin 93% dintre investitori și analiști Nuclearelectrica a fost cotată cu nota maximă la BVB pentru calitatea IR-ului.

Cititi mai multe pe:

Valentina Dinu este responsabilă de comunicarea integrată a Nuclearelectrica cu toate categoriile de stakeholderi, inclusiv de poziționarea companiei pe piața de capital din perspectiva asigurării funcției strategice de relații cu investitorii. Valentina s-a alăturat echipei Nuclearelectrica în anul 2009, lucrând anterior în sistemul universitar și presă, în domeniul comunicării și managementului de proiect. În funcția actuală de Coordonator al Departamentului de Comunicare și Relații cu Investitorii, Valentina a obținut premiul BVB pentru cea mai bună strategie de IR, fiind de asemenea premiată de revista Capital pentru excelența în managementul comunicării. 

Adrian Șuța este Ofițer Relația cu Investitorii în cadrul Transelectrica, monopolul de transport al energiei electrice din România, companie inclusă în principalii indici BVB. De profesie economist și cu o experiență de peste 15 ani în cadrul companiei și peste 5 ani în relația cu investitorii, Adrian a deținut diverse poziții în arii precum planificare financiară, raportare financiară, relația cu investitorii și agențiile de rating de credit, relația cu agenția națională de reglementare în energie.

Beneficiind de expertiza noilor membri CD, ARIR va continua să se dezvolte pentru a deveni principala platformă pentru relația cu investitorii din România și instrument de promovare a celor mai bune practice, se precizează în comunicatul transmis de ARIR.

Înființată în Noiembrie 2018, Asociația are ca membri companii listate, companii cu potențial de a deveni companii listate, administratori de fonduri, profesioniști în relația cu investitorii, precum și consultanți. În cadrul ARIR sunt invitate să adere: ca Membru Asociat – companii listate, în curs de listare sau care emit obligațiuni listate, Membru Afiliat – alte companii decât companii listate, în curs de listare sau care emit obligațiuni listate și Membru Profesionist –persoane cu experiență în IR. Membrii ARIR au acces la un conținut exclusiv, la sesiuni de instruire adaptate nevoilor lor și obiectivelor de IR, și participă la proiectele de dezvoltare a pieței de capital.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.