Vicepremierul Borc, la CE Oltenia: Nu există posibilitatea insolvenţei

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Vicepremierul Borc, la CE Oltenia: Nu există posibilitatea insolvenţei

Vicepremierul Costin Borc se află la Târgu-Jiu, unde se întâlnește cu autorităţile judeţene şi cu reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia, efectuând o  vizită la Cariera Roşia, unde sunt probleme cu exproprierile unor case şi terenuri.

 

1

” Întreprinderile noastre de stat trebuie să fie restructurate Nu mă refer la disponibilizări. Mă refer la a face aceste întreprinderi să funcţioneze ca nişte maşini performante, cu costuri reduse, cu oameni profesionişti, cu pregătire profesională, cu asigurarea competenţelor de care e nevoie, cu salarii care sunt în piaţă. Trebuie să terminăm cu influenţele politicianiste, electorale, să facem aceste întreprinderi să funcţioneze performant. Trebuie să fie făcute nişte analize, cât sunt costurile, de câţi oameni e nevoie, etc. Nu există posibilitatea insolvenţei”, a declarat vicepremierul Borc, potrivit Mediafax.

El a mai precizat că, până la 1 septembrie, CE Oltenia va avea un nou Consiliu de Supraveghere.

Conducerea CE Oltenia a specificat că, deși situația pe care o traversează companiaa  nu este deloc ușoară, au fost respectate toate termenele de  acordare a drepturilor salariale; până la sfărșitul lunii septembrie vor fi achitate toate obligațiile către furnizori; graficul de eșalonare a plăților către bugetul de stat stabilit cu ANAF va fi, de asemenea, respectat.

Potrivit unui comunicat al comapniei, reprezentanții sindicatelor au solicitat sprijinul autorităților pentru soluționarea problemelor legislative care implică presiuni majore asupra cheltuielilor companiei, inclusiv a celor legate de exproprieri pentru deblocarea fronturilor de lucru în cariere. De asemenea, a fost adusă in discuție importanța unei conduceri stabile pentru companie și necesitatea descentralizării unor competențe decizionale,

Vicepremierul Costin Borc a subliniat faptul că soluțiile pe termen scurt nu sunt oportune în conditiile în care interesul ambelor părți (administratie, sindicate) este ca societatea să fie profitabilă pe termen lung.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.