VIDEO Alexandru CHIRIȚĂ, CEO: Grupul Electrica este în grafic cu planul de investiții. Trebuie să acționăm cu prudență! Urmează să anunțăm strategia de business

Publicat pe Categorii Business, Esential, Investitii / Tranzactii, VIDEO
Prima Pagina Actual Esential VIDEO Alexandru CHIRIȚĂ, CEO: Grupul Electrica este în grafic cu planul de investiții. Trebuie să acționăm cu prudență! Urmează să anunțăm strategia de business

“Grupul Electrica este în grafic cu planul de investiții. Trebuie să acționăm cu prudență! Eu sunt optimist din fire. Am depăsit momente grele, însă cred că, de fapt, greul de acum începe. Suntem în fața unui moment interesant. Suntem cu toții concentrați pe investiții: cum vom face aceste investiții, dacă apelăm la fonduri europene, fondul pentru modernizare, alte surse de finanțare, dar mai ales cu cine le vom face. Vom putea însă să constatăm că, deși dorim să le facem, să nu avem cu cine. Trebuie să ne dozăm foarte bine, din punct de vedere al timpului, momentele în care vom face investițiile. Avem și investiții în distribuție, și investiții în producție, și investiții în digitalizare în companiile din grup. Toate aceste investiții este bine că se întâmplă, doar că le vom face toți în același timp. Este un efort comun, simultan, greu de ținut. Însă, cred că, până la urmă, cât timp va exista voință, nu cred că vom avea probleme serioase. Probabil vor fi unele întârzieri pe alocuri. Este un efort de echipă, chiar dacă fiecare acționează în propria entitate”, a declarat Alexandru Chiriță, Director General al Grupului Electrica la Conferința anuală InvesTenergy, cu tema “Investim și acționăm responsabil în Energie”.

“Pentru noi este o perioadă solicitantă, dincolo de efortul pe care îl facem constant, prin prisma schemei de compensare, al prețului la energie.  Constatăm că prețul energie este în creștere, să sperăm că se temperează. Din fericire, avem un mecanism care ne oferă protecție, dar trebuie să știm cum și când ne reîntoarcem la normal și trebuie să știm din timp. Ne trebuie previzibilitate, dezbatere, ca să fim siguri că putem contribui cu toții la beneficiul comun și să nu avem corecții, deși în situații de criză putem să avem intervenții. Este bine să știm încotro și cum mergem”, a punctat Chiriță.

Potrivit acestuia, Grupul Electrica se află în graficul de îndeplinire a obiectivelor, urmează să anunțăm strategia de business pe care o să o avem, o strategie greu de construit în condițiile date și de validat pentru că sunt foarte multe necunoscut, însă cu efortul colegilor din grup, o vom finaliza.

Viitorul ne dă un grad de incertitudine prea ridicat și ar trebui să avem o serie de răspunsuri în zona legislativă, care să ne dea claritate. Este dificil. Avem legislație europeană în schimbare. Obiectivele – le știm și cred că sunt aceleași pentru toți. Stim unde trebuie să ajungem, trebuie să vedem cum o facem, a spus directorul general al Electrica.

În ce privește implementarea politicilor de protecţie a mediului şi de sustenabilitate, Grupul Electrica va trece cu rapiditate de la “nice to have” la “must have”. Suntem în grafic, este o preocupare pe care o avem, mai ales din prisma listării, a asigurat Chiriță.  


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *