VIDEO “Când poți să fii orice, fii bun și în ceea ce faci, și în ceea ce ești”. Dorina ZARA este Specialista de la Rafinăria Vega, manager instalație, premiată la Gala InvesTenergy. Experiență profesională, determinare și mentorat

Publicat pe Categorii Business, Esential, Exclusiv, Semnal
Prima Pagina Actual Esential VIDEO “Când poți să fii orice, fii bun și în ceea ce faci, și în ceea ce ești”. Dorina ZARA este Specialista de la Rafinăria Vega, manager instalație, premiată la Gala InvesTenergy. Experiență profesională, determinare și mentorat

“Când poți să fii orice, fii bun și în ceea ce faci, și în ceea ce ești”, acesta este motto-ul Dorinei ZARA, Production Unit Manager, Rompetrol Rafinare – Rafinăria Vega Ploiești, Specialista premiată, la Gala InvesTenergy, pentru profesionalism, dedicare și performanță.

Într-o industrie predominant masculină, Dorina s-a evidențiat datorită autodisciplinei și dorinței sale de a deveni o profesionistă, a spus Gina Cruceru, Director Resurse Umane KMG International.

Vă invităm să vizionați momentul de premiere. Felicitări, Dorina ZARA! Respect și prețuire!

Gina Cruceru: “Vă invit să punem împreună în lumină o Doamnă din compania noastră care lucrează ca și manager instalație, are o echipă de 45 de oameni, reprezentanți ai tuturor generațiilor pe piața muncii, pe care reușeste să o sudeze și cu care lucrează zi de zi astfel încât să-și atingă obiectivele.

Este o femeie puternică și ambițioasă, astăzi o vedeți în rochie și cu tocuri, dar care zi de zi este în echipamentul necesar pentru siguranță și protecție, care sunt foarte importante.

Este o Doamnă care lucrează în rafinăria Vega, a început în 2014 și a plecat la drum alături de KMGI in cadrul programului nostru de traineeship, care a ajuns anul acesta la ediția cu numărul 13. A început cu un interviu simulare și a continuat cu o carieră.  

Personal, vreau să o felicit pentru investiția ei în tinerele generații. Contribuie, alături de noi, în fiecare an la creșterea tinerilor care vin în practică – elevi, studenți, dar și în programul de traineeship și dacă ar fi să sumarizez, pe lângă experiența ei profesională, valoarea pe care o aduce în organizația noastră este determinare și mentorat. Felicitări pentru toată activitatea! Dorina Zara, ești o inspirație pentru noi toți”.

Dorina Zara: ”Sunt onorată să primesc acest premiu. Mulțumesc companiei pentru încrederea acordată ca Specailist în cadrul rafinăriei Vega din Ploiești, care este cea mai longevivă unitate de profil din România, iar în ultimii 20 de ani și-a croit un nou drum transformându-se dintr-o rafinărie de profil clasică într-o rafinărie producătoare de produdse speciale, care sunt folosite în industria alimentară. Pot să mă mândresc cu produsul hexan care se obține în instalațiile rafinăriei. Împreună cu echipa mea, formată din cei 45 de colegi, ne propunem să obținem recorduri în acest domeniu în fiecare an. Mulțumesc colegilor, mentorilor și organizatorilor”

Dorina Zara are 32 ani,  s-a născut și crescut într-un sat din Vrancea, într-o familie de oameni onești si muncitori, cu valori sănătoase, de care a ramas extrem de legată în ciuda distanței. A urmat studiile de licență îin cadrul UPG- Ploiesti, specialiazarea Tehnologia Prelucrării Petrolului. Lucrează în Rafinaria Vega încă din 2014, când, imediat dupa licență, i s-a oferit o pozitie de practicant. A parcurs întreaga ierahie: trainee 1 Productie AFP (Amestecare Finisare Produse),  inginer tehnolog pe Sectia AFP și ulterior pe Instalatiile Dezaromatizare, Rectificare și Hexan. Din martie 2018 este  Manager al Instalației Hexan-Dezaromatizare- Rectificare. În toata această perioadă a fost constant implicată în diverse proiecte de modernizare a instalațiilor, proiecte de revizie, dar și in formarea studenților care se pregătesc an de an în cadrul Rafinariei Vega.

În prezent, coordonează activitatea ce se desfășoară în cadrul a 3 instalații – Hexan-Dezaromatizare si Rectificare de pe amplasamentul Rafinăriei Vega din Ploiești. În această meserie există provocări la tot pasul, însă – după cum spune ea – cea mai mare provocare a constituit-o revizia din 2015 și proiectul  de înlocuire a unor coloane din cadrul instalației Rectificare in anul 2018.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Un comentariu la “VIDEO “Când poți să fii orice, fii bun și în ceea ce faci, și în ceea ce ești”. Dorina ZARA este Specialista de la Rafinăria Vega, manager instalație, premiată la Gala InvesTenergy. Experiență profesională, determinare și mentorat”

  1. Dorina Zara, esti mandria noastra, acolegilor tai, a parintilor tai si daca/mi permiti si a mea, mamaia Doina ! Am stiut mereu dece te pretuiesc si stimez si te iubesc ! Esti inginera mea unica si draga. Esti fata mea , sora Lui Marica, dragostele mele ! Felicitari ! Te iubim !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *