VIDEO, Conferința anuală InvesTenergy. Corneliu Bodea, Președinte CRE&CEO Adrem: Ne aflăm într-o perioadă critică. După 30 de ani, în care au fost mai puține investiții decât trebuia să facem, cu un cadru legislativ confuz și schimbător, nu suntem pregătiți în fața transformării globale. Fac un apel la unitate în industrie

Publicat pe Categorii Actual, Business, Esential, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Esential VIDEO, Conferința anuală InvesTenergy. Corneliu Bodea, Președinte CRE&CEO Adrem: Ne aflăm într-o perioadă critică. După 30 de ani, în care au fost mai puține investiții decât trebuia să facem, cu un cadru legislativ confuz și schimbător, nu suntem pregătiți în fața transformării globale. Fac un apel la unitate în industrie

„Sunt absolut sigur ca există speranță de bine. Eu sunt antreprenor în primul rând și plec de la ideea că pentru a lua măsurile corecte trebuie să recunoști situația în care te afli, pentru a îndrepta o situație trebuie să fii sincer cu tine și să recunoști situația în mod corect. Lipsa de recunoaștere nu este un lucru bun. Ne aflăm într-o perioadă critică din mai multe motive. În primul rând, este legat de transformarea extraordinară în care se află industria: digitalizare, lupta împotriva schimbărilor climatice, adoptarea de tehnologii noi și revoluționare, modificarea modelelor de consum, globalizarea, accesul la resurse. Nu ne-am întâlnit în istoria energeticii cu o asemenea situație. Astăzi suntem la marginea unei revoluții, ne îndepărtăm de combustibilii fosili și nu va fi simplu”, a declarat Corneliu Bodea, Președinte CRE&CEO Adrem, la Conferința anuală InvesTenergy cu tema „Împreună să punem energia în lumină. Fii parte din soluție!”

În România, avem în plus și probleme punctuale. După 30 de ani, în care au fost mai puține investiții decât trebuia să facem, cu un cadru legislativ confuz și schimbător, nu suntem pregătiți în fața transformării globale, a subliniat Bodea.

De asemenea, în România avem – Slavă Domnului – avantaje. Este vorba despre resursele naturale. Avem acces la toate formele de resurse naturale care pot genera energie, gaze naturale, avem încă cărbune. Mai avem o poziție geografică care ne permite dezvoltarea de aprcuri fotovoltaice, avem Marea Neagră bogată în resurse. Foarte important, avem o infrastructură de specialiști foarte solidă și cu dedicare pentru sectorul energie. De aceea, sunt în continuare optimist că vom depăși piedicile, a precizat Bodea, completând: Să ascundem faptul că ne aflăm în una din cele mai complicate ierni, cu un optimism nebazat pe realitate, nu este un lucru bun.

Mai avem această explozie a prețurilor la energie și gaze care găsește România într-un moment nepotrivit, cu un model de piață necompetitiv. După părerea lui Bodea, este un moment delicat în care trebuie să facem apel la toate competențele noastre ca să depășim situația actuală cu bine.

România se află într-un moment delicat. Fac un apel la unitate în industrie. În Centrul Român al Energiei avem toți operatorii din sector. Vom depăși această situație dacă vom înțelege să fim uniti. Presiunea resimțită azi în industrie îi va afecta pe toți, a concluzionat Președintele CRE.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *