VIDEO Conferința InvesTenergy. Anca DRAGU, senator, fost Președinte Senat: Legea offshore este principala prioritate, să o avem în primul trimestru al anului viitor. Mai avem de lucru pe legislația privind prosumatorii

Publicat pe Categorii Actual, Esential, Info Legislativ, Opinii / Analize, Semnal, VIDEO
Prima Pagina Actual Esential VIDEO Conferința InvesTenergy. Anca DRAGU, senator, fost Președinte Senat: Legea offshore este principala prioritate, să o avem în primul trimestru al anului viitor. Mai avem de lucru pe legislația privind prosumatorii

Ce înseamnă oamenii din sectorul energetic? Oamenii din energie contează enorm și sectorul energetic are această calitate de a avea oameni deosebiți, care l- au construit. Și să nu uităm perioada pandemiei în care sectorul energetic a funcționat. Să ne amintim anul 2020 cand eram în lockdown și operatorii din energie au făcut eforturi colosale ca noi, consumatorii, să avem energie electrică și gaze naturale. Toată lumea zicea – ok, hai să facem un zoom. Însă ai nevoie de energie electrică pentru asta și sectorul energetic a trecut cu bine această perioadă, a declarat Anca Dragu, senator, fostă Președintă Senat, la Conferința anuală InvesTenergy cu tema „Să punem oamenii din energie în lumină. Fii parte din soluție!”, organizată sub patronajul ANRE.

Referindu-se la Legea offshore, Dragu a spus că este întârziată, ar fi trebuit să fie finalizată în acest an. „Era pe agenda fostei coalțtii de guvernare, sunt clar întârzieri acolo, ar trebui ca explorarea în Marea Neagră să înceapă cât mai repede, să avem un cadru legal care să permită acest lucru pentru că gazul este un element de tranziție în această mare revoluție din sectorul energetic – Green Deal. Sper ca în primul trimestru al anului viitor să avem legea offshore, care să permită realizarea unei investiții cu rol mare în sectorul energetic, în economie. Mi-aș dori să vedem acest proces accelarat în perioada imediat următoare și în primul trimestru al anului viitor să avem legea offshore. Contează Coaliția de guvernare. Mingea este la Parlament”.

Care sunt prioritățile legislative în perioada imediat următoare? Legislația privind explorarea offshore este principala prioritate. Mai avem de lucru pe legislația privind prosumatorii, sunt aspecte tehnice ce ar trebui clarificate la nivelul Ministerului Finanțelor, la ANRE, pentru că în noul concept de energie verde, prosumatorii contează foarte mult. Lucrurile par să se fi temperat mai mult decât e cazul. Asa cum a început legislația acum câțiva ani, mă așteptam să avem o piață activă, dinamică a prosumatorilor, a spus Anca Dragu.

Desigur, pentru sectorul energetic, investițiile rămân esențiale și vedem o criză energetică peste care putem trece prin investitii, a subliniat fosta Președintă a Senatului.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.