VIDEO Conferința InvesTenergy. Silvia VLĂSCEANU, Director Executiv HENRO, apel către actorii din sectorul energetic: Haideți să fim solidari și să sprijinim cu toții consumatorii să-și plătească facturile! 

Publicat pe Categorii Actual, Esential, Opinii / Analize, VIDEO
Prima Pagina Actual Esential VIDEO Conferința InvesTenergy. Silvia VLĂSCEANU, Director Executiv HENRO, apel către actorii din sectorul energetic: Haideți să fim solidari și să sprijinim cu toții consumatorii să-și plătească facturile! 

La Conferința anuală InvesTenergy, cu tema: “ENERGIA este PUTEREA noastră. Să fim responsabili!”, Silvia Vlăsceanu, Director Executiv HENRO, a făcut un apel la solidaritate pentru toți actorii din sectorul energetic: Haideți să fim solidari și să sprijinim cu toții consumatorii să-și plătească facturile! 

“Să fim solidari, nu să ne uităm doar la profiturile pe care le fac marii producători. Să nu uităm că banii se întorc spre consumatori prin schema de plafonare pe care o sprijină marii producători până în 2025, conform noii OUG pe energie”, a precizat Vlăsceanu.

“Energie curată și ieftină nu înseamnă doar surse regenerabile de energie. Știți cu toții că am sprijinit sursele regenerabile, am contribuit activ la elaborarea legii 220, însă azi nu mai vorbim doar de surse regenerabile. Cuvântul cheie este decarbonare. Nu întâmplător energia nucleară, hidro mare, gazele ca și combustibil de tranziție au fost incluse în taxonomia financiară. Să nu uităm de miliardele de euro investite de producătorii din surse fosile în instalații mari de ardere pentru a polua cât mai puțin. Se uită toate aceste investiții făcute de-a lungul timpului. Ma întorc la prețul energiei: toată lumea se plânge că va da faliment, însă săptămânal se acordă licențe de furnizare de energie electrică, deci este o activitate profitabilă”, a punctat reprezentanta producătorilor de energie. 

HENRO este Asociația Producătorilor de Energie Electrică. A fost înființată în 2021, membrii fondatori fiind Hidroelectrica, Nuclearelectrica și Romgaz. Complexul Energetic Oltenia a devenit membru HENRO în decembrie 2021. Electrocentrale București (Elcen) a devenit membru HENRO în septembrie 2022.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *