VIDEO InvesTenergy.Doina VORNICU, Director Operațiuni CEZ România: „Cel mai mult investim în oameni”

Publicat pe Categorii CSR, Energie, Esential, Flux energetic, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Actual Esential VIDEO InvesTenergy.Doina VORNICU, Director Operațiuni CEZ România: „Cel mai mult investim în oameni”

„Investim nu numai în instalații, în rețele, în procese, în transformarea companiei. Cel mai mult investim în oameni”, a declarat Doina VORNICU, Director de Operațiuni & Membru al Directoratului CEZ România, la  Conferința anuală Investenergy cu tema „Energie cu responsabilitate”.

Producție Video: Ba Da Media

Vă prezentăm, în cele ce urmează, declarațiile Dnei Doina Vornicu, pe tema RESPONSABILITĂȚII în energie:

“Și noi, ca și multe companii din țară, ne confruntăm cu lipsa forței de muncă. Ne confruntăm cu faptul că există această migrație, că tinerii noștri părăsesc țara. Ar trebui să oferim un mediu prielnic de dezvoltare, de creativitate, un mediu care să corespundă cu nevoile acestor generații. Ne confruntăm și noi cu această lipsă de personal, confruntându-ne și cu faptul că media de vârstă în companiile din Grupul CEZ ( o medie de vârstă de 47 de ani) Și, da, trebuie să ne pregătim generațiile tinere. Ne-am dat seama că nu există foarte mult interes pentru meseria noastră pe băncile școlii, în licee. Și atunci am ajuns la concluzia că trebuie să ne sprijinim societatea și școala astfel încât să ne construim, să ne formăm propria generație de electricieni. Așa am ajuns la un program amplu care funcționează și care se numeste Ucenic Electrician, în 5 județe în zona grupului CEZ din România. Avem clase de electricieni.  Vă anunț cu bucurie că anul acesta am avut primii absolvenți. Pe care am reușit împreună cu partenerii noștri de afaceri să îi absorbim în totalitate. Și pregătim în continuare peste 100 de elevi care vor fi electricienii de mâine.

Ne-am dat seama că trebuie să dezvoltăm spiritul antreprenorial și intreprenorial în interiorul companiei noastre. Am organizat Academia CEZ și ne-am propus ca acești oameni ai noștri să învețe prin intermediul acestei instituții, să învețe cum să găsească oportunitățile, cum să abordeze problemele din punct de vedere al eficienței, a business-ului, cum să prezinte pentru noi un suport, un sprijin în luarea deciziilor.

Ministerul Energiei împreună cu RWEA a promovat un proiect foarte interesant de reconversie profesională a minerilor din Valea Jiului. CEZ România este parte în acest proiect.  Pregătim și oferim posibilitatea acelor persoane să se pregătească pentru a deveni oameni de mentenanță în parcurile eoliene. Pentru a deveni electricieni și a lucra în zonele de distribuție.

Pentru noi, să investim responsabil înseamnă să fim acolo unde clientul are nevoie. Și să facem lucrurile în așa fel încât ele să fie trainice, durabile, să ajute procesul nostru NU numai mâine, ci și peste 5 ani, peste 10 ani în condiții de eficiență.  Pentru că dacă nu există eficiență, investiția nu poate să fie sustenabilă.

Digitalizarea a devenit un fel de sânge al nostru, un fel de oxigen. Deja începem și dăm cortina deoparte și ne uităm spre viitor. Să investești responsabil pentru noi înseamnă să te gândești în primul rând la viitor. Dar nu la viitorul de sub nas. La viitorul mai îndepărtat”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “VIDEO InvesTenergy.Doina VORNICU, Director Operațiuni CEZ România: „Cel mai mult investim în oameni””

  1. Sânt electrician si am lucrat in tot felul de sisteme electrice de 16 ani incoace dacă aveți nevoie de electricieni trimiteți un mail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.