„Iubește oamenii! Nu poți să conduci oamenii dacă nu-i iubești!” Acesta este motto-ul preferat și care îl definește total pe Specialistul prezentat și premiat, la Gala InvesTenergy, de către Dl Ion Lungu, pentru întreaga carieră. profesionalism, dedicare și performanță.
Dl Ion Lungu, Specialist & Consilier CNR-CME l-a pus în lumina pe Dl Mircea TARȚA – ARSENE, care dincolo de realizările sale pe multiple planuri și dincolo de funcțiile de mare răspundere pe care le-a avut la companii românești și la multinaționale, este un OM extraordinar, cu iubire de Oameni.
Felicitări, Domnule Mircea TARȚA – ARSENE! Respect și prețuire,
Vă invităm să vizionați momentul de premiere:
Dl Mircea Tarța – Arsene: “Mulțumesc dnei Cristina Trefaș pentru invitație și pentru onoarea de a mi se acorda acest premiu. Mulțumesc, de asemenea, dnei Elena Ratcu, care a avut dăruirea de a face trei volume de cărți dedicate seniorilor energeticii românești. A fost o viață deosebită pentru mine și pe tot parcursul activității mei m-am ghidat după lozinca – Nu poți să conduci oamenii dacă nu-i iubești! Recomand să faceți apel la bunul simț și buna cuviință. Vă doresc succes în activitate!”
Dl Ion Lungu: Abslovent al Universității Politehnica București, Facultatea de Termoenergetică, dl Mircea Tarța-Arsene și-a început cariera în anul 1970, ca inginer proiectant la ISPE. A avut o ativitate profesională impresionantă: Inginer proiectant la ISPE (1970-1977),Inginer specialist și consultant ROMCONSULT (1977-1982), unde a coordonat, pe parte tehnică și financiară, studii de fezabilitate și o serie de proiecte pentru sistemele energetice din Turcia, Libia, Yemen, Bolivia si Germania de Est. A fost Șef de proiect pentru realizarea Unității 2 de la CNE Cernavodă și consultant in cadrul Consiliului de Coordonare al acestei investiții (1982- 1992). Dl Tarța – Arsene a fost Director adjunct și vicepreședinte al RENEL (1992-1994),Consultant tehnic la CODFIF (Company for Industrial & Financial Development (1994-1997), Project manager și director de operațiuni la Raytheon Engineers & Constuctors (1997-2000), Director de inginerie și de operațiuni la Washington Group Romania (2004-2007) și Business leader pentru departamentul Global Engineering Services la Honeywell Romania SRL, (2007-2010), si apoi si director general (2010-2014) al acestei companii.
În cadrul carierei sale profesionale, dl Mircea Tarța-Arsene a avut o complexă activitate de proiectare de conducte de înaltă presiune pentru centralele termoelectrice Rovinari, Turceni, Palas, Brăila si asistență tehnică pe șantier, precum și proiectare de sisteme pe partea convenționala a centralei nuclearo-electrice de la Cernavoda, cu asistența tehnică pe șantier.
De asemenea, a dezvoltat o intensă activitate de consultanță pentru organizarea si finalizarea de licitații internationale pentru achizitia de echipamente si servicii, coordonarea si elaborarea de studii de pre-fezabilitate si de fezabilitate pentru clienți din România și din străinătate (Turcia, Yemen, Libia), dezvoltarea afacerilor prin identificarea de oportunitati de afaceri si realizarea de societati mixte, precum și derularea de contracte de consultanță pentru firme din străinatate.
Domnia sa a fost: Membru fondator al CNR-CME, Membru fondator al Asociației Romane pentru Istoria Stiintei si Tehnologiei,Membru al Societății de Termoenergetică și Termoficare din România, Membru al Asociației Române pentru Energie Nucleară.
Dl Tarța – Arsene și-a dorit să devină marinar. De dragul mamei sale, a renunțat la acest vis și a devenit inginer termoenergetician. A fost influențat de mama sa în multe privințe, dar modelul de om și de dascăl i-a fost tatăl său. Și-a desfășurat activitatea și în vremuri în care nu aveai voie să-ți spui opiniile deschis, dar nu a avut niciodată sentimentul de teamă ori de frică în a-și exprima cu voce tare opiniile, chiar și în fața celor mai înalte oficialități de stat și de guvern ai anilor acelora.
Sănătate multă și felicitări pentru realizările profesionale remarcabile! Omul este măsura faptelor sale,iar la timpul potrivit vine recunoașterea!