VIDEO. Tinerii specialiști au fost puși în lumină la Gala InvesTenergy. Ioana CSATLOS, coordonatoarea a sute de studenți voluntari la EfdeN care dezvoltă prototipuri de case solare, premiată pentru implicare, dedicare, profesionalism și performanțe

Publicat pe Categorii Actual, Esential, Regenerabile, Semnal, VIDEO
Prima Pagina Actual Esential VIDEO. Tinerii specialiști au fost puși în lumină la Gala InvesTenergy. Ioana CSATLOS, coordonatoarea a sute de studenți voluntari la EfdeN care dezvoltă prototipuri de case solare, premiată pentru implicare, dedicare, profesionalism și performanțe

În anul 2013, o echipă multidisciplinară de studenți, pasionați de natură, de conservarea ei și integrarea de  elemente sustenabile și de eficiență energetică în cadrul locuințelor solare, au fondat EfdeN. Este singurul ONG din România care dezvoltă case solare cu scop educațional și de cercetare, pe bază de voluntariat și de parteneriate strategice.

Ioana Csatlos este unul dintre cofondatorii EfdeN unde a fost, pe rând, project manager assistant, manager de sustenabilitate și coordonator de multidisciplinaritate. Dna Elena Ratcu, Consilier Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei  a prezentat și premiat, la Gala Investenergy, pe Dna Ioana CSATLOS, Co-fondator și Director general EFdeN, pentru dedicare, profesionalism și performanțe în activitate.

Vă invităm să vizionați momentul de premiere. Felicitări Ioana Csatlos! Respect și prețuire!

Ioana este acum director general la EfdeN și, împreună cu echipa sa de studenți de la diverse facultăți (inginerie, arhitectură, instalații, comunicare), s-a implict activ la dezvoltarea a două prototipuri de case solare, integrate în Orașul Sustenabil, cu care EfdeN a participat la competițiile mondiale ale caselor solare de la Versailles (2014) și Dubai (2018), unde EFdeN  a câștigat patru premii: un premiu I, două premii II și un premiu III.

De asemnea, Ioana este și vicepreședinte al Asociației Solar Decathlon București (ASDB), motorul juridic din spatele EFdeN, acest  ONG care reunește tineri ce militează pentru o Românie mai sustenabilă.

Experiența Ioanei Csatlos în standarde de certificare sustenabilă contribuie major la implicarea sa directă în managementul dezvoltării durabile și la relația EFdeN cu mediul academic și cu mediul de business

Ioana coordonează, în prezent, lucrările echipei EfdeN pentru cel de-al treilea model de prototip de  casă solară care va participa la competiția Solar Decathlon și  Wuppertal- Germania, în anul 2022.

Organizația neguvernamentală EFdeN a fost fondată în 2013 de către un grup de tineri pasionați, alături de profesioniști din Universitatea Tehnică de Construcții București și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. În ultimii 8 ani, peste 800 de studenți, absolvenți, masteranzi și doctoranzi au făcut parte din echipa EFdeN.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *