Viitorul Europei se dezbate astăzi la Summitul de la Sibiu. Se va adopta o declaraţie cu privire la agenda strategică a UE pentru perioada 2019-2024

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Viitorul Europei se dezbate astăzi la Summitul de la Sibiu. Se va adopta o declaraţie cu privire la agenda strategică a UE pentru perioada 2019-2024

Astăzi, de Ziua Europei, membrii Consiliului European  – şefii de stat sau de guverne din Uniunea Europeană – se intalnesc la Summitul de la Sibiu, la iniţiativa preşedintelui  Donald Tusk, pentru a dezbate si adopta o declaraţie cu privire la agenda strategică pentru perioada 2019-2024. La eveniment va fi prezent preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker  şi preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

 “Vă propun să adoptăm Declaraţia de la Sibiu, trimiţând un mesaj de unitate şi încredere în acţiunile noastre comune. (…) Ca urmare a discuţiilor de la Sibiu, vom formula Agenda Strategică a UE 2019-2024, care va fi adoptată la Consiliul European din iunie”, a precizat Tusk.

Draftul privind Agenda Strategică a Uniuniii Europene pentru perioada 2019-2024 are patru capitole prioritare: protejarea cetăţenilor şi a libertăţilor; dezvoltarea economiei Uniunii; construirea unui viitor ecologic echitabil şi incluziv; promovarea intereselor şi valorilor Europei în lume.

O prioritate pentru viitorul Uniunii Europene îl reprezintă construirea unui viitor mai ecologic, mai echitabil şi mai incluziv. Potrivit draftului agendei strategice, Europa ar trebui să rămână un model de incluziune şi de sustenabilitate, cuprinzând schimbările aduse de tranziţia verde, evoluţiile tehnologice şi globalizare, asigurându-se în acelaşi timp că nu lasă pe nimeni în urmă. Se mentioneaza ca trebuie asigurata sustenabilitatea prin accelerarea tranziţiei spre energia verde şi creşterea independenţei energetice. Totodata, se sublinaza ca trebuie valorificate oportunităţile economice oferite prin tranziţia verde şi investirea în mobilitate.

Ieri, 8 mai, s-a desfasurat primul summit din România al tinerilor privind problemele climatice. Pe parcursul zilei au avut loc mai multe sesiuni de conferință, ateliere de lucru și acțiuni pentru climă, pentru a crește gradul de conștientizare în privința acestei probleme, pentru a identifica oportunitățile și pentru a găși soluții.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *