Volintiru, Romgaz: Continuăm livrările de gaze către Electrocentrale Constanţa

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Volintiru, Romgaz: Continuăm livrările de gaze către Electrocentrale Constanţa

SNGN Romgaz a decis să continue livrările de gaze către Electrocentrale Constanţa, după ce această societate a achitat rata de eşalonare.

Sursă foto: Nova TV Mediaș

” Electrocentrale Constanţa  a plătit rata de eşalonare şi consumul pe două zile jumătate la sfârşitul săptămânii trecute. Romgaz va sista livrările de gaze doar în condiţiile în care planul de reeşalonare nu va fi respectat de către beneficiar. (…) Dacă toată lumea se gândeşte la cetăţeanul Constanţei, găsim şi modalităţile de rezolvare a problemei. De aceasta am făcut precizarea, că e foarte important ca toţi factorii decizionali să contribuie la rezolvarea acestei probleme. Gândiţi-vă că Romgaz, exact cum v-am spus, e deţinută 70% de statul român şi restul de nişte fonduri mari de investiţii de pensii, de investitori care pun întrebări, cărora nu le place poate orice fel de abordare şi decizie. Pe de altă parte, cetăţeanul constănţean trebuie fie apărat atât de Primăria Constanţa, cât şi de RADET, cât şi de Consiliul Judeţean, cât şi de toată lumea. Dacă ne punem cap la cap şi încercăm să rezolvăm această problemă o vom rezolva. Dacă nu şi lăsăm numai în seama unor restanţe neachitate pentru că singurul care iubeşte cetăţeanul constănţean e Romgaz, nu rezolvăm această problemă, mai ales că avem şi alte restricţii. (…)”, a declarat Adrian Volintiru, citat de Agerpres.

În data de 30 august, Romgaz a atenţionat, printr-un comunicat de presă, că neplata sumei de 985.000 lei, din reeşalonarea negociată cu Electrocentrale Constanţa va conduce, inevitabil, la sistarea livrărilor de gaze naturale, începând cu 1 septembrie 2018.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *