Volker Raffel, CEO E.ON România, despre impozitul minim de 1% pe cifra de afaceri pentru marile companii: Nu trebuie să taxăm în plus sectorul energetic! Distribuția este o afacere reglementată, vom avea două taxe, nu vom mai putea face investiții

Publicat pe Categorii Business, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Business Furnizare / Distributie / Transport Volker Raffel, CEO E.ON România, despre impozitul minim de 1% pe cifra de afaceri pentru marile companii: Nu trebuie să taxăm în plus sectorul energetic! Distribuția este o afacere reglementată, vom avea două taxe, nu vom mai putea face investiții
  • Dana Dărăban, ACUE: Este total nepotrivit să impui o taxare pe o activitate deja reglementată

Începând de anul viitor, se introduce un impozit minim de 1% pe cifra de afaceri pentru companiile cu o cifră de afaceri de peste 50 de milioane de euro şi care determină un impozit pe profit mai mic decât impozitul minim pe cifra de afaceri, potrivit proiectului de lege privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung, publicat de Ministerul Finanțelor.

Volker Raffel, CEO E.ON România, a fost întrebat – la Conferința CursDeGuvernare – cum va fi afectat grupul de această nouă taxă.

„La distribuție vorbim despre o afacere reglementată, ceea ce înseamnă că obținem profit și suntem capabili sa finanțăm investiții. Avem deja o taxă pe monopol, vom avea două taxe pe cifra de afaceri într-o afacere reglementată. Nu vom mai putea face investiții”, a precizat  Volker Raffel, la Conferința CDG.

La furnizare, facturăm mult pentru serviciile noastre, pentru transport etc. Este o cifră de afaceri mare, dar business-ul nostru înseamnă puțin. Trebuie corectat, cât de repede, acest impozit, atât pe partea de distribuție, cât și pe furnizare energie. Nu trebuie să taxăm în plus sectorul energetic, este o situație specială, a subliniat CEO-ul E.ON România.

Dana Dărăban, ACUE: Este total nepotrivit să impui o taxare pe o activitate deja reglementată

Este total nepotrivit să impui o taxare pe o activitate deja reglementată, a afirmat, recent, Dana Daraban directorul executiv al Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), ca reacție la informațiile din mass-media privind taxarea multinaționalelor cu 1% din cifra de afaceri, măsură care afectează foarte mult companiile din energie.

“Sectorul energetic este deja suprareglementat și supraimpozitat, prin măsurile luate de stat anul trecut în contextul crizei prețurilor din domeniu.  Amintim supraimpozitarea impusă producătorilor, pentru toate vânzările la prețuri de peste 450 lei/MWh. Sperăm ca statul român să consulte  mediul de afaceri, pentru că altfel vom fi iarăși spectatori nefericiți la tot felul de evenimente nedorite, atât în piețele financiare, cât și în piețele energetice.  În plus, mai este cazul specific al activității de distribuție, extrem de reglementată. Distribuitorii au inclusiv rata de rentabilitate reglementată prin normele în vigoare. Ar fi nenatural să le impui o taxă pe cifra de afaceri″, a spus Dana Dărăban.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *