Week-end cu ninsori și cod portocaliu și roșu de vânt. Distribuitorii de energie lucrează neîntrerupt la remedierea avariilor în zonele afectate. Vezi cum se prezintă situația

Publicat pe Categorii Business, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Business Furnizare / Distributie / Transport Week-end cu ninsori și cod portocaliu și roșu de vânt. Distribuitorii de energie lucrează neîntrerupt la remedierea avariilor în zonele afectate. Vezi cum se prezintă situația
  • Pentru a rămâne în siguranță, NU vă apropiați de stâlpii căzuți sau de firele rupte și așteptați echipa de intervenție!, este mesajul transmis de Delgaz Grid

În acest week -end au fost ninsori și vânt puternice care au avariat rețelele de distribuție din întreaga țară. Au fost zone afectate de condițiile meteo severe – cod portocaliu și roșu de vânt, cu viteze de peste 100 km/h, ninsoare abundentă. Intervențiile distribuitorilor au fost îngreunate de vremea severă, în special în județele Constanța și Tulcea. Numeroase linii de electricitate au fost afectate de arbori doborâți la pământ, de zăpadă și numărul consumatorilor nealimentați cu energie a fost de ordinul a sute de mii în întreaga țară.

Operatorii de distribuție au acționat de ieri, pe parcursul nopții și încă se mai lucrează la remedierea situațiilor semnalate în teren.

Conform ultimei informări a Rețele Electrice Dobrogea (fosta E-Distribuție Dobrogea), echipele companiei, împreună cu cele transferate de la zona Muntenia și personalul contractorilor au restabilit alimentarea cu energie electrică pentru circa 80% dintre clienții afectați de vremea severă. La ora 16, eforturile combinate ale tehnicienilor se concentrau pe restabilirea funcționării rețelelor care deservesc circa 20.000 de clienți, din care aproximativ 12.000 în județul Constanța, 4.000 în județul Tulcea și 5.000 în Călărași.

După remedierea incidentelor apărute în rețeaua de medie tensiune, echipele vor rămâne pe teren pentru repararea deranjamentelor individuale și a celor colective din rețelele de joasă tensiune, potrivit comunicării.

Echipele Rețele Electrice Dobrogea și ale contractorilor au lucrat pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică și au restabilit alimentarea cu energie electrică a circa 40.000 de clienți din zonele afectate de condițiile meteo severe – cod portocaliu și roșu de vânt, cu viteze de peste 100 km/h.

Astăzi, 19 noiembrie, la ora 8.00, alimentarea era întreruptă în 95 localități, pentru circa 60.000 de clienți, în special în județele Constanța și Tulcea. Tehnicienii au lucrat pentru a repune în funcțiune 99 de linii de medie tensiune. Pentru a remedia avariile cât mai curând posibil, în această dimineață au fost transferate echipe suplimentare de la regiunea Muntenia, împreună cu echipamente de intervenție, inclusiv grupuri electrogene mobile, a transmis compania.

Conform informării Delgaz Grid,  2.500 de consumatori mai sunt nealimentați duminică, 19 noiembrie, la prânz, după ce 32 de echipe au intervenit sâmbătă noaptea să remedieze avariil care au lăsat fără energie aproximativ 20.000 de consumatori din județele Bacău, Neamț, Vaslui și Iași.

Specialiștii DelgazGrid, alături de prestatori, continuă să lucreze în condiții dificile de acces în teren, cu ajutorul dispecerilor și personalului care coordonează toate acțiunile.

Pentru a rămâne în siguranță, NU vă apropiați de stâlpii căzuți sau de firele rupte și așteptați echipa de intervenție!, este mesajul transmis de companie.

Distribuție Energie Electrică România – DEER informează că, din cauza condițiilor meteo extreme din seara și noaptea trecută (cod galben de vânt și ninsoare abundentă), au fost afectate parțial instalațiile electrice din aria DEER. Echipele de intervenție au acționat neîntrerupt pe tot parcursul serii și nopții trecute, pentru limitarea efectelor produse de condițiile meteorologice nefavorabile și pentru realimentarea consumatorilor afectați. La această oră, se lucrează pentru remedierea defecțiunilor în următoarele localități:

Situația pe județe, unde s-a acționat:

În județul Cluj: Lunca Visagului, Zarnisoara, Floroiu, Dealu Popii, Giurcuta de Sus, Doda Piliii, Mida, Ciurtuci, Poiana Horea, Onicesti, Lapustesti;

În județul Brăila: Perisoru, Berlescu, Ianca, Oprisanesti, Plopu, Victoria, Baraganu, Gulianca, Olaneasca, Ariciu, Cuza Voda, Salcia Tudor, Mihail Kogalniceanu, Dudesti, Zavoaia, Scarlatesti, Vultureni, Odaieni, Rosiori, Ciocile, Chioibasesti, Chichinetu, Caldarusa, Perisoru, Urleasca, Tirlile Filiu, Ionesti, Batogu, Liscoteanca, Viziru, Lanurile, Cuza Voda, Visani, Plasoiu, Stavarasti, Caineni, Mihai Bravu,Movila Miresei, Esna, Gemenele, Gavani, Avintu, Tirlile Filiu, Ionesti, Batogu, Liscoteanca, Viziru, Lanurile, Cuza Voda, Visani, Plasoiu, Stavarasti, Caineni;

În județul Buzău: Buda (parțial);

În județul Galați: Cuca,vHantesti, Fântâni, C. Lupei, Mălureni, Buciumeni, Nicoresti, Piscu, Crăiești, Frumusita, Cosmești, Blânzi, Corod, Berești;

În județul Vrancea: Dumitrești, Jitia, Vintileasca, Odobești, Adjudul Vechi, Prahuda, Magura, Vulturu.

Intervențiile celor peste 70 de echipe DEER, care sunt mobilizate și acționează și la această oră, vor continua până la alimentarea integrală a tuturor consumatorilor din zonele afectate, precizează compania.

Operatorii de distribuție asigură toți consumatorii că împreună cu autoritățile statului depun toate eforturile pentru alimentarea cu energie electrică în condiții normale, conform schemei de funcționare.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *