Zile de foc pentru DEER și Delgaz Grid: Vântul foarte puternic a rupt copaci pe care i-a aruncat peste stâlpii și liniile electrice, stâlpi metalici și de beton frânți și răsuciți, conductoare rupte. Un tablou de coșmar

Publicat pe Categorii Business, Esential, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Zile de foc pentru DEER și Delgaz Grid: Vântul foarte puternic a rupt copaci pe care i-a aruncat peste stâlpii și liniile electrice, stâlpi metalici și de beton frânți și răsuciți, conductoare rupte. Un tablou de coșmar
  • Se lucrează la remedierea avariilor în cel mai scurt timp posibil

Astăzi este a doua zi cu avertizare de la ANM de cod galben, cod portocaliu și cod roșu de caniculă în majoritatea județelor din țară. Condițiile meteorologice extreme din după-amiaza și seara zilei de ieri au cauzat numeroase probleme în instalațiile Distribuție Energie Electrică România, companie din grupul Electrica.

Vântul foarte puternic a rupt copaci pe care i-a aruncat peste stâlpii și liniile electrice, potrivit unei comunicări a companiei. Au fost mobilizate peste 100 de echipe de intervenție care au acționat și acționează în continuare pentru limitarea efectelor produse de vijelii și realimentarea cu energie electrică a tuturor utilizatorilor afectați, din mai multe localități, a anunțat DEER.

Sursă foto: DEER

Furtunile și vântul puternic de ieri au produs avarii serioase și rețelelor de distribuție ale energiei electrice din Moldova, respectiv ale Delgaz Grid. Stâlpi metalici și de beton frânți și răsuciți, conductoare rupte, copaci căzuți peste liniile electrice și echipamente, un tablou de coșmar. Aproximativ 100.000 de consumatori din peste 100 de localități au rămas fără electricitate, informează compania.

Echipele Delgaz Grid au intervenit imediat în condiții greu de descris în cuvinte, au remediat cea mai mare parte a avariilor produse, astfel încât până în această dimineață s-a reluat alimentarea la circa 85% din consumatorii afectați, conform unui anunț al companiei.

Românii sunt sfătuiți să rămână în siguranță, să nu se apropie de cablurile sau stâlpii doborâți de furtună!

Sursă foto: Delgaz Grid

În această perioadă cu temperaturi foarte ridicate, companiile E-Distribiție ale Enel vin cu recomandări pentru clienți,

  • Ca să ne răcorim locuința și să păstram răcoarea în casă, este indicat să tragem jaluzelele și să folosim cât mai puține electrocasnice care degajă căldură, precum uscătorul de rufe, mașina de spălat vase, aragazul și cuptorul electric.
  • De asemenea, când folosim aparatul de aer condiționat e recomandat să setăm temperatura la 24-26°C. Dacă alegem o temperatură de 18°C, de exemplu, aparatul de aer condiționat va fi suprasolicitat, iar temperatura nu va atinge pragul stabilit de noi, din cauza caniculei.

Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *