Zmelik, CEZ România: „Aşteptăm. Nu planificăm investiţii viitoare, nu vindem. Consolidăm investiţiile în România”

Publicat pe Categorii Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Zmelik, CEZ România: „Aşteptăm. Nu planificăm investiţii viitoare, nu vindem. Consolidăm investiţiile în România”

• Atenţia este îndreptată spre client, încheierea de parteneriate pe termen lung cu aceştia, bazate pe eficienţă energetică
• O parte din parcul auto, înlocuit cu automobile electrice, cu staţii de încărcare baterii în Craiova şi Piteşti

parculeoliancez_11
„Suntem într-o stare de aşteptare, legată de lipsa de predictibilitate a cadrului legislativ. Nu planificăm investiţii viitoare, dar nici nu renunţăm la ce avem în România”, a declarat Martin Zmelik, Country manager şi Preşedinte al Directoratului CEZ România. Legat de intenţia avută de CEZde a vinde parcul eolian, el a ţinut să precizeze că nu se caută oferte pentru niciun fel de investiţii în România, chiar dacă acestea vin înspre CEZ.

‘Să nu vă aşteptaţi la o expansiune agresivă din punct de vedere al investiţiilor la CEZ. Cuvântul corect care caracterizează starea actuală este consolidare’, a afirmat Martin Zmelik. De la un profit net de 220 de milioane lei în 2013, Grupul CEZ România a trecut pe pierderi în 2014 în valoare de 871,685 milioane de lei. Reprezentanţii CEZ au prezentat rezultatele companiei pe 2014. Cauzele invocate de către aceştia pentru acumularea pierderilor sunt: “schimbările bruşte” din sistemul de sprijin pentru producerea energiei din surse regenerabile, compania fiind forţată să reevalueze activele parcului eolian, pierderea fiind de 743,768 milioane de lei.

martin-zmelik
Reprezentanţii CEZ România au planuri mari pentru viitor. Atenţia este îndreptată spre client, încheierea de parteneriate pe termen lung cu aceştia, bazate pe eficienţă energetică (managementul consumului la utilităţi, accesul clienţilor la mai multe informaţii etc). Personal, cred în parteneriate pe termen lung, Noi nu vom fi agresivi, combinăm credibilitate cu stabilitate pentru a oferi cele mai bune oferte pe piaţă, a afirmat Zmelik.

Totodată, CEZ va acorda sprijin pentru promovarea automobilelor electrice. Zmelik a anunţat că se vor instala staţii de încărcare baterii în Craiova şi Piteşti. O parte din parcul nostru auto, de 500 maşini, va fi înlocuit cu automobile electrice, în marile oraşe unde operăm, a declarat şeful CEZ România.

În plus, în condiţiile unei producţii şi a unui consum de energie eoliană destul de imprevizibile, CEZ vrea să introducă operarea “high tech“ a parcurilor. În acest scop, se vor achiziţiona baterii care să stocheze o parte din energia produsă la Fântânele şi Cogealac.

Se caută soluţii ;i pentru iluminatul public, alt tip de parteneriat vizat de CEZ. Şeful CEZ a mai anunţat şi schimbarea, în următorii 2 ani, a contoarelor cu cele inteligente. În prezent, se dreulează un proiect pilot, care va fi evaluat în luna octombrie împreună cu ANRE.

Pe linie de legislaţie, reprezentanţii CEZ apreciază noile propuneri aduse de Codul fiscal, legate de reducerea taxelor pentru consumatorul final, respectiv taxa pe stâlp şi cea de cogenerare. Totodată, se impun schimbări pe legislaţia secundară şi răspuns la întrebarea: Cum să trateze un distribuitor furtul de energie? Care sunt drepturile şi obligaţiile distribuitorilor când se descoperă un fur, ce se poate face când te fură clientul?

Foto: sursa CEZ România


Publicat de

Cristina Trefaș

Director Editorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *