50 de ani de la punerea in funcțiune a Centralei de la Lotru. Ministrul Virgil Popescu: O minune a tehnicii, o minune a ingineriei româneşti, o minune a proiectării

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic 50 de ani de la punerea in funcțiune a Centralei de la Lotru. Ministrul Virgil Popescu: O minune a tehnicii, o minune a ingineriei româneşti, o minune a proiectării
  • Ministrul Energiei a anunțat că toate investiţiile nefinalizate ale Hidroelectrica vor trece printr-un proces de autorizare și vor fi cofinanțate prin Repower EU

Astăzi se împlinesc 50 de ani de la punerea in funcțiune a Centralei de la Lotru. O minune a tehnicii, o minune a ingineriei româneşti, o minune a proiectării, a apreciat Virgil Popescu, ministrul Energiei, care a participat la aniversare. 

Cu această ocazie, ministrul Energiei a anunţat că toate investiţiile nefinalizate ale Hidroelectrica vor trece printr-un proces de autorizare și vor fi cofinanțate prin Repower EU.

“Ministerul Energiei, Ministerul Fondurilor Europene şi Ministerul Mediului au finalizat, împreună, o Ordonanţă, aşa numita ordonanţă RePower, prin care absolut toate investițiile nefinalizate ale Hidroelectria vor fi aprobate, vor trece într-un proces de autorizare și vor fi cofinanțate prin programul Repower EU al Uniunii Europene. Avem nevoie să finalizăm investiţiile, avem nevoie de energie hidro şi vorbim de peste 300 megawati care stau nefolosiți din diverse motive. Profit de această ocazie ca să vă spun că Ordonanţa  va intra săptămîna viioare pe circuitul de avizare la ministere şi va fi aprobată în curând în Guvern”, a precizat ministrul Virgil Popescu.

La final, Virgil Popescu a urat mult succes în continuare colectivului de salariaţi de la Centrala Lotru-Ciunget. La mulţi ani!


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Un comentariu la “50 de ani de la punerea in funcțiune a Centralei de la Lotru. Ministrul Virgil Popescu: O minune a tehnicii, o minune a ingineriei româneşti, o minune a proiectării”

  1. Amintesc perenului ,deși mult controversatului ministru că acum 60 și de ani,mai exact în 1960 a fost prima ” pușcătură” în stâncile de la Vidraru,iar în 1965 ALRO Slatina primea energie de acolo! Utilajele de acum permit performanțe incomparabil superioare. Cauza? Les malades qui nous gouvernent( titlul unei cărți pe care am citit- o în două nopți la hotel în Lyon,unde exportăm foenuri Calor.Am lăsat- o acolo,nu era de glumă în 1975 cu ” literatura dușmănoasă” Zic așa că i-aș fi împrumutat-o!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *