Memorandumul cu chinezii pentru Reactoarele 3 și 4, aprobat de acționarii Nuclearelectrica

Publicat pe Categorii Business
Prima Pagina Business Memorandumul cu chinezii pentru Reactoarele 3 și 4, aprobat de acționarii Nuclearelectrica

Memorandumul de Înțelegere privind dezvoltarea, construcția, operarea și dezafectarea Unităților 3 si 4 CNE Cernavodă a fost aprobat astăzi, 22 octombrie 2015, de Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor SNN, informează societatea.

Centrala-Nucleara-Cernavoda

Acționarii au respins propunerea Fondului Proprietatea de amânare a încheierii Memorandumului de Înțelegere până la data aprobării strategiei energetice naționale de către Guvernul României.

Memorandumul este parte a Strategiei guvernamentale de continuare a Proiectului Unitățile 3 și 4 CNE Cernavodă și stabilește direcțiile viitoarei cooperări între părțile semnatare, SNN și China General Nuclear Power Corporation (”CGN”), în calitatea sa de investitor.

“Proiectul Unităților 3 și 4 CNE Cernavodă este investiția optimă, pe de o parte, pentru statul român și, implicit, pentru sistemul energetic românesc din punct de vedere al asigurării pe termen lung a securității în furnizare, a independenței, a unui mix energetic echilibrat și stabil capabil să susțină atingerea țintelor de decarbonizare. Pe de altă parte, este necesar pentru Nuclearelectrica din punct de vedere al valorificării activelor și creșterii financiare asociate operării și asigurării mentenanței și combustibilului în noua companie de proiect. Proiectul implică crearea de locuri de muncă și dezvoltarea industriei nucleare pe orizontală. Proiectul Unităților 3 și 4 înseamnă, de fapt, dezvoltare economica macro și micro”, a declarat Daniela Lulache, Director General Nuclearelectrica.

SNN și CGN vor intra în faza finală a procedurii de selecție, respectiv negocierea și finalizarea Acordului Investitorilor și ale Actului Constitutiv în vederea inființării noii companii de proiect pentru construcția și finalizarea Unităților 3 și 4.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *