Analiză Saxo Bank: Cotaţia petrolului – sub 40 de dolari

Publicat pe Categorii Flux energetic, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Flux energetic Analiză Saxo Bank: Cotaţia petrolului – sub 40 de dolari

Cotaţia petrolului Brent a coborât sub 40 de dolari, ceea ce înseamnă un minim al ultimilor 7 ani, în timp ce preţul metalelor industriale este în uşoară creştere, se arată într-o analiză a Saxo Bank.

‘În timp ce metalele industriale au arătat semne de reducere a producţiei, exact invers am văzut la ţiţei, ceea ce l-a dus şi mai jos ca preţ, cu petrolul crud Brent tranzacţionat sub 40 de dolari, ceea ce este un record în ultimii 7 ani’, susțin analiştii Saxo Bank, scrie Agerpres.

Potrivit acestora, strategia actuală a OPEC, ‘pump and dump’ (extrage şi aruncă – n.r.), a rămas neschimbată la recenta întâlnire. Absenţa unei strategii clare privind administrarea crizei de supraproducţie, ameninţată acum şi de Iran, a lăsat petrolul în derivă, slăbit şi mai mult de vestea că producţia cartelului pe noiembrie a fost cea mai ridicată din ultimii 3 ani, se mai arată în raportul citat.

Ţiţeiul crud Brent a atins cel mai scăzut nivel din decembrie 2008, când petrolul a căzut din cauza crizei financiare. O nouă criză, de data asta în sectorul petrolier, pare tot mai verosimilă, pe măsură ce preţurile în scădere continuă să împingă ţările producătoare mai mici şi companiile petroliere spre marginea prăpastiei, susţin autorii raportului, potrivit Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *