Andreea NEGRU a înființat Patronatul European al Femeilor de Afaceri – PEFA. Lansarea va avea loc la Guvernul României, pe 12 februarie

Publicat pe Categorii Business, Esential, Flux energetic
Prima Pagina Actual Esential Andreea NEGRU a înființat Patronatul European al Femeilor de Afaceri – PEFA. Lansarea va avea loc la Guvernul României, pe 12 februarie

A luat ființă Patronatul European al Femeilor de Afaceri PEFA. Andreea Negru, Președintele Asociației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton, a înființat PEFA, care este membru al Consiliul National al IMM-urilor din Romania, organizație reprezentativă la nivel național.

Patronatul va promova și sprijini afirmarea femeilor în mediul de afaceri în plan național și internațional. Totodată, va reprezenta interesele membrilor săi, femei și bărbați, în organismele profesionale și patronale internaționale. Prin mijloace specifice, va susține procesul de constituire și dezvoltare a IMM-urilor cu capital privat autohton și/sau cu participarea investitorilor străini și va promova egalitătatea de șanse și tratament egal în domeniile antreprenorial și patronal.

PEFA oferă antreprenorilor o platformă puternică pentru a-și face auzite voci, reprezentându-le interesele comune la nivel național prin CNIPMMR., pentru schimbul de experiență, idei inovatoare și consolidarea rețelelor de afaceri.

Andrea Negru este Președinte PEFA, Lorena Stoian este Prim- Vicepreședinte, Alina Paul și Liliana Agheorghicesei – vicepreședinte.

“Suntem hotărâte să depășim bariere, să inspirăm generațiile viitoare și să contribuim la un mediu de afaceri în care talentul și inovația femeilor să fie recunoscute și apreciate la adevărata lor valoare. Îndemnul meu este să fim unite în această călătorie, să punem bazele unui viitor în care femeile de afaceri vor fi apreciate ca motor al progresului și al schimbării. Să ne susținem reciproc și să creăm împreună o comunitate puternică și influentă pentru femeile de afaceri din Romania, reprezentativă la nivel național și internațional!, afirmă Andreea Negru, Președinte PEFA.

Evenimentul de lansare a PEFA va avea loc în data de 12 februarie, la Guvernul României în cadrul dezbaterii “PEFA: Egalitatea de gen – Agenda 2030”, ce va fi găzduită de Departamentul pentru Evaluare Integrată și Monitorizarea Programelor Finanțate din Fonduri Publice și Europene.

Egalitatea de gen nu este doar un obiectiv nobil, ci și un fundament esențial pentru o societate sănătoasă și echitabilă, susține Andreea Negru.

Prezentăm echipa PEFA:

Andreea Negru – Președinte PEFA

Doctor în economie, Andreea Negru are o experiență profesională de peste 20 ani, din care 10 ani în activitatea non-guvernamentală și în comunicarea jurnalistică, corporativă și de public affairs. A pus bazele unei companii de consultanță și management în afaceri prin care oferă clienților consiliere in afaceri și în sfera comunicării. Este fondatoarea Asociației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton ADAA, care promovează activ rolul și importanța antreprenorială pentru dezvoltarea economică durabilă și sustenabilă a României. Susține conștientizarea atât la nivel individual, cât si colectiv, a importanței implicării femeilor în viața publică, în societate și în afaceri.

Lorena Stoian – Prim- Vicepreședinte

Avocat și practician în insolvență, cu 23 ani de specializare în materia dreptului comercial, civil, societar, aviatic și familiei, Lorena Stoian este cunoscută ca avocat care întotdeauna a pus în prim plan interesele clientului și care a propus soluții în funcție de specificitatea și cultura de business a fiecărui client. Datorită experienței dobândită alături de administratorii și acționarii companiilor cu care a lucrat, din martie 2023 Lorena face parte din Consiliu de Administrație al SNGN Romgaz SA. În spațiul public promovează și susține companiile românești pentru dezvoltarea business-ului autohton, atât pe plan intern, cât și internațional.

În același timp, Lorena este o susținătoare activă a egalității de gen și se implică în acțiuni care promovează respectarea egalității drepturilor.

Alina Paul – Vicepreședinte PEFA

Directorul General DO SECURITY, Alina Paul este femeia care a reușit într-un domeniu asumat de bărbați. Alături de echipa sa, a urcat compania pe prima poziție în topul firmelor brașovene si s-a plasat în topul firmelor de profil la nivel național. A fost numită, de nenumarate ori, managerul anului pentru performanța feminină în domeniul său de activitate. Mama a doua fete, Alina susține importanța și rolul femeii în societate și în afaceri, promovând egalitate de gen și nevoia recunoașterii rolului femeii în societate.

Liliana Agheorghicesei- Vicepreședinte PEFA

Antreprenoare din anul 1994, Liliana Agheorghicesei este administrator al Grupului de firme LIDANA – Librăriile LIDANA, Tipografia LIDANA, Complexul Turistic LIDANA.

Implicată în mișcarea patronală locală, regională și națională de peste 25 de ani, a reprezentat și susținut mediul de afaceri în relația cu autoritățile și instituțiile publice, cu alte organe și organisme din țară și străinătate. Este vicepreședinte al Consiliului Național al IMM-urilor din România, membru titular în Comitetul de Monitorizare a Programului Regional Nord-Est 2021-2027 al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, președinte fondator al Patronatelor IMM din Județul Suceava și al Federației Femeilor de Afaceri din Regiunea Nord-Est.

Pentru întreaga sa experiență antreprenorială și patronală a fost aleasă și ambasador al antreprenoriatului feminin din România la Bruxelles.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Un comentariu la “Andreea NEGRU a înființat Patronatul European al Femeilor de Afaceri – PEFA. Lansarea va avea loc la Guvernul României, pe 12 februarie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *