Angajament: Noua Strategie Energetică, finalizată până pe 15 septembrie

Publicat pe Categorii Flux energetic, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Flux energetic Angajament: Noua Strategie Energetică, finalizată până pe 15 septembrie

Ministerul Energiei a prezentat în şedinţa de Guvern de miercuri stadiul procesului de elaborare a noii Strategii Energetice a României până în 2030, cu proiecţii în perspectiva anului 2050.  Potrivit unui comunicat al Guvernului, Ministerul Energiei organizează, până la jumătatea lunii aprilie, dezbateri în perspectiva elaborării noii Strategii Energetice a României.

IMG_5536

În prezent, este în curs de desfăşurare etapa de analiză calitativă, care se va finaliza pe 15 aprilie şi constă în desfăşurarea unor sesiuni specializate de lucru cu specialişti în energie, petrolul şi gaze naturale, eficienţă energetică, energie termică şi cogenerare, managementul cererii de energie, guvernanţă energetică, securitate şi diplomaţie energetică.

Următoarea etapă de elaborare a noii strategii, cea de analiză şi modelare cantitativă, va consta în elaborarea şi analiza unui număr de trei scenarii de dezvoltare ale sectorului energetic românesc în perspectiva anului 2030, aliniate la obligaţiile de energie şi de mediu asumate de ţara noastră, se precizează în comunicat. Serviciile de modelare cantitativă vor fi angajate prin achiziţie publică, iar elaborarea caietului de sarcini este în stadiu final.

Potrivit comunicatului Guvernului, termenul pentru recepţia acestui studiu de modelare cantitativă este 15 august, urmând ca pe baza lui şi a raportului integrat al etapei de analiză calitativă să fie finalizat, până la 15 septembrie, raportul sintetic final al noii Strategii Energetice şi anexele tehnice aferente.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *