ANRE a sancționat trei furnizori de energie cu amendă din cifra de afaceri, în total 18 milioane de lei

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Esential, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica ANRE a sancționat trei furnizori de energie cu amendă din cifra de afaceri, în total 18 milioane de lei

Trei furnizori de energie electrică au fost amendați de ANRE cu 18 milioane de lei. George Niculescu, președintele ANRE, a declarat: “ANRE a sancționat cinci furnizori de energie, doi cu avertisment scris și trei cu amendă din cifra de afaceri, respectiv  unul cu 14, 4 milioane de lei, al doilea cu 1,4 milioane de lei și al treilea cu 2,3 milioane de lei. Amenzile au fost aprobate de Comitetul de Reglementare. S-a constatat că acești furnizori au cumpărat energie de pe MACEE la 450 de lei, destinată clienților finali, și au vândut-o pe alte piețe.

Cele două societăți care au primit avertisment au demonstrat că nu aveau cum să își echilibreze consumul și aveau cantități foarte mici”.

Mecanismul MACEE prevede că cei mai importanți producători de profil sunt obligați să-și vândă întreaga producție disponibilă la preț fix de 450 lei/MWh către OPCOM, care ulterior o redistribuie la același preț furnizorilor cu clienți finali în portofoliu din România, distribuitorilor locali de electricitate și operatorului național de transport și sistem Transelectrica.


Publicat de

Cristina Trefaș

Director Editorial

Un comentariu la “ANRE a sancționat trei furnizori de energie cu amendă din cifra de afaceri, în total 18 milioane de lei”

  1. Curtea de Apel București a respins, astăzi, cererea de suspendare a sancțiunii contravenționale aplicate operatorului economic PPC ENERGIE S.A. (fostă Enel Energie SA) de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Amenda contravențională, în valoare de 52.019.254,19 lei (10.403.850,83 euro), a fost impusă pentru neregulile constatate în facturarea consumului lunar de energie electrică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *