Cea mai mare avarie din alimentarea cu energie din România din ultimii 30 de ani. Mai multe județe din nord-vestul României au fost afectate. Transelectrica: A fost un incident la nivelul rețelei electrice de transport europene interconectate. Cauzele, investigate de ENTSO-E

Publicat pe Categorii Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Business Furnizare / Distributie / Transport Cea mai mare avarie din alimentarea cu energie din România din ultimii 30 de ani. Mai multe județe din nord-vestul României au fost afectate. Transelectrica: A fost un incident la nivelul rețelei electrice de transport europene interconectate. Cauzele, investigate de ENTSO-E
  • Comunicat ENTSO-E: O zonă din sud-estul regiunii Europei Continentale a fost separată, vineri, 8 ianuarie, între orele 14: 05 CET şi 15:08 CET, de reţeaua interconectată a restului Europei Continentale, fiind înregistrată o cădere temporară de frecvenţă de aproximativ 250 mHz
  • O investigaţie asupra cauzelor şi condiţiile în care s-a produs acest incident a fost demarată de ENTSO-E

O avarie în reţeaua de transport al energiei a lăsat fără electricitate mai multe zone din nord-vestul, vineri după-amiază, au declarat reprezentanţii Transelectrica, citează Agerpres. Este cea mai mare avarie din alimentarea cu energie din România din ultimii 30 de ani.

“Este vorba despre o avarie de sistem pe interconexiuni. Deocamdată nu ştim exact cauzele, dar le vom analiza. Este o problemă zonală, în nord-vestul ţării. Alimentarea cu energie a fost restabilită aproape în totalitate în acest moment (la ora 16:20)”, au precizat responsabilii Transelectrica, potrivit Agerpres.

Mai multe judeţe din nord-vestul României sunt afectate, respectiv Cluj, Maramureş, Satu Mare, Alba, Mureş şi Bistriţa-Năsăud.

Prezentăm informarea oficială a Transelectrica: Vineri, 7 ianuarie 2021, la ora 15.05, s-a produs un incident la nivelul rețelei electrice de transport europene interconectate, care a condus la declanșarea mai multor echipamente din rețelele electrice de transport atât din România, cât și din alte țări. La nivelul României a fost afectată zona de nord-vest a țării. Rețeaua Electrică de Transport din România a fost readusă la condițiile normale de funcționare în jurul orei 16.00, toți consumatorii afectați fiind realimentați în jurul orei 16.45. Cauzele și condițiile în care s-a produs acest incident urmează să fie analizate și identificate la nivelul Asociației Operatorilor de Transport și Sistem din Europa – ENTSO-E.

Stabilitatea sistemului de transport al energiei din majoritatea ţărilor europene nu a fost afectată de avaria înregistrată vineri după-amiază, între orele 14: 05 CET şi 15:08 CET, a comunicat Asociaţia Operatorilor de Transport şi Sistem din Europa (ENTSO-E), cu precizarea că incidentul a fost soluționat.

Potrivit comunicatului ENTSO-E, o zonă din sud-estul regiunii Europei Continentale a fost separată, în intervalul de timp menționat, de reţeaua interconectată a restului Europei Continentale, fiind înregistrată o cădere temporară de frecvenţă de aproximativ 250 mHz. “Acţiunile coordonate şi răspunsul imediat adoptat de operatorii de transport au asigurat că stabilitatea sistemului nu a fost afectată în majoritatea ţărilor europene”, precizează ENTSO-E.

O investigaţie asupra cauzelor şi condiţiile în care s-a produs acest incident a fost demarată de ENTSO-E.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *