BRM, apel public la Dragnea pentru respingerea tentativei de nationalizare a tranzacționării gazelor

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic BRM, apel public la Dragnea pentru respingerea tentativei de nationalizare a tranzacționării gazelor

Bursa Română de Mărfuri (BRM) a transmis un comunicat prin care își exprimă consternarea în legătură cu decizia Comisiei de Industrii și Servicii a Camerei Deputaților, care în ședinta din data de 16.05.2017, a adoptat un amendament la Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 64/2016 pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012, prin care, practic, naționalizează serviciile oferite de BRM.

Reprezentanții  BRM fac un apel public la Președintele Camerei Deputaților –  dl. Liviu Dragnea pentru implicarea domniei sale în rezolvarea acestei situații și respingerea acestei tentative de naționalizare care aruncă România în perioada comunistă.

“Comisia de Industrii și Servicii a Camerei Deputaților, la presiunea președintelui Iulian Iancu, a adoptat această modificare fără ca subiectul să se afle pe ordinea de zi a acestei ședinte și împotriva opiniilor negative primite de la Guvern, ANRE, Consiliul Concurenței și instituțiilor europene. BRM își exprimă profunda dezaprobare a modului în care Președintele Comisiei de Industrii și Servicii a Camerei Deputaților tratează capitalul privat românesc care derulează o activitate legală, pentru dezvoltarea căreia a investit până în prezent mai multe milioane de lei, activitate ce este apreciată de către participanții la piață. Aceștia au tranzactionat, în conditii de transperanță, nediscriminare și integritate, un volum de peste 40 TWh în ultimii doi ani, iar la nivelul lunii aprilie atingând un procent de peste 30% din consumul național”, se precizează în comunicatul BRM.

Totodata, BRM informează participanții la piață că va lua toate măsurile legale care se impun pentru a-și apăra drepturile ce îi revin conform legislației naționale și europene în vigoare.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “BRM, apel public la Dragnea pentru respingerea tentativei de nationalizare a tranzacționării gazelor”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *