Bugetul Ministerului Energiei, aprobat de parlamentarii din Comisiile de buget-finanţe

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Bugetul Ministerului Energiei, aprobat de parlamentarii din Comisiile de buget-finanţe

Parlamentarii din Comisiile reunite de buget-finanţe au aprobat, sâmbătă, bugetul Ministerului Energiei pe anul 2016.

Prezent la ședința comisiilor, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a anunțat că programul de închidere a minelor se va finaliza în 2018. „Închiderea de mine, vorbim de minele care au intrat în programul de închidere acum ani buni, se va finaliza în 2018. Nu vorbim de alocarea de fonduri pentru închiderea altor capacităţi miniere decât cele care au fost în anii trecuţi incluse în acest program”, a afirmat ministrul, citat de Agerpres.

Acesta a semnalat că stocurile de cărbune de la Complexul Energetic Hunedoara sunt insuficiente. Va trebui să vedem cum anume vom continua să îmbunătăţim inclusiv producţia. Şi acolo avem un deficit, la producţia de cărbune din minele de Complex, nu de ieri de azi, a spus Grigorescu, scrie Agerpres.

Ministerul Energiei va avea în 2015 un buget total de 443,6 milioane de lei, cu 56% mai mic decât arată execuţia preliminată a acestui an, potrivit proiectului de buget pe 2016. Ca priorităţi pe termen mediu ale Ministerului Energiei, în proiectul de buget se menţionează continuarea programului nuclear, programul de închidere a minelor neviabile, dar şi programul de modernizare a sectorului de producere a energiei electrice, potrivit Agerpres.

Comisiile reunite pentru buget-finanţe au aprobat, sâmbătă, cu un amendament, și bugetul pe anul 2016 al Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *