CE Oltenia: SE Rovinari are Autorizație Integrată de Mediu, trebuie să obțină viză anuală. Termocentrala nu riscă să fie închisă!

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit
Prima Pagina Actual Flux energetic CE Oltenia: SE Rovinari are Autorizație Integrată de Mediu, trebuie să obțină viză anuală. Termocentrala nu riscă să fie închisă!

SE Rovinari deţine Autorizatie Integrată de Mediu valabilă pe toată perioada de funcţionare, cu condiţia obţinerii vizei anuale. Ultima viză a fost obținută în septembrie 2020, precizează compania. Sindicaliștii din CE Oltenia au atras atenția că Termocentrala Rovinari riscă să fie închisă pe motiv de nerespectare a normelor de mediu.

La Termocentrala Rovinari au fost realizate măsurile asumate prin Tratatul de Aderare, respectiv au fost montate instalaţii de desulfurare, de denoxare şi au fost modernizate electrofiltrele la toate blocurile energetice funcţionale. Instalațiile de reducere a emisiilor de NOx au fost finalizate în acest an. În timpul efectuării testelor de performanță, instalațiile montate au demonstrat că pot realiza valori medii zilnice ale emisiilor de NOx sub 175 mg/Nmc, valoare maximă admisă începând cu luna august 2021, conform Deciziei 1442/2017 UE, se prezintă într-un comunicat al CE Oltenia.

Astfel, în prezent, SE Rovinari respectă toate condiţiile impuse de legislaţia europeană şi naţională în vigoare, grupurile energetice aflate în operare sunt conforme din punct de vedere al nivelului tuturor emisiilor reglementate, fiind pregătite să îndeplinească și noile condiții valabile din august 2021, susțin reprezentanții societății.

Pe de altă parte, se dorește continuarea investițiilor la EM Rovinari, Guvernul este solicitat să aprobe deblocarea exproprierilor pentru două cariere miniere. Punerea în exploatare a Carierei Timișeni – Pinoasa, judeţul Gorj, la o  capacitate de 8.000.000  tone/an lignit  și dezvoltarea capacității la cariera Tismana I, județul Gorj, la  5.000.000 tone/an lignit sunt investiții necesare pentru asigurarea siguranței în aprovizionarea cu energie electrică, cel puțin până în anul 2030, susține  Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, care propune Guvernului să aprobe declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrărilor de utilitate publică de interes national pentru cele două investiții. Investițiile în cele două cariere sunt blocate din cauza exproprierilor.

Citiți mai multe pe: https://www.investenergy.ro/se-continua-investitiile-in-grupurile-energetice-pe-carbune-pentru-asigurarea-sigurantei-in-aprovizionarea-cu-energie-cel-putin-pana-in-2030-guvernul-solicitat-sa-aprobe-deblocarea/


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *