CEO nu a generat dezechilibre în SEN pe perioada protestelor

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic CEO nu a generat dezechilibre în SEN pe perioada protestelor

“CE Oltenia nu a generat dezechilibre în Sistemul Energetic Național. Funcționarea grupurilor energetice ale CE Oltenia a fost gestionată în mod corespunzător, astfel încât nu a generat dezechilibre la nivelul SEN ca urmare a protestului început vineri, 11 ianuarie, la Cariera Jilț Nord, și extins treptat la celelalte cariere ale companiei”, susțin reprezentanții companiei.

În intervalul 11-17 ianuarie 2019, CE Oltenia a livrat cca 300 GWh, cu un consum de cca 264 mii tone lignit, aportul energiei produse pe bază de cărbune în SEN fiind de cca 20%, conform solicitărilor Dispeceratului Energetic Național, precizează compania într-un comunicat.

Reprezentanții CE Oltenia mai menționează că, în conformitate cu hotărârea de guvern privind aprobarea unor măsuri pentru constituirea stocurilor de siguranță ale SEN pentru perioada de iarnă, la data de 31 decembrie 2018, CE Oltenia trebuia să aibă asigurat un stoc de 710 mii tone lignit și, că faptic, cantitatea de cărbune existentă a fost de 729 mii tone. De asemenea, la data de 11 ianuarie 2019, conform HG, CE Oltenia trebuia să aibă 640 mii tone lignit în stoc, iar, conform măsurătorilor autorizate, cantitatea existentă era de 716 mii tone lignit.

În cursul zilei de 17 ianuarie 2019, salariații carierelor CE Oltenia care s-au aflat în grevă au reluat activitatea voluntar, în urma negocierilor purtate de către administrația CE Oltenia cu reprezentanții federațiilor sindicale, în prezența ministrului Energiei, la Târgu Jiu. Conducerea Complexului Energetic Oltenia apreciază decizia protestatarilor de a relua  activitatea în cariere și livrarea de cărbune către termocentrale, pentru evitarea punerii în pericol a siguranței Sistemului Energetic Național, întelegând că disfuncționalitatea companiei și neonorarea contractelor încheiate pentru vânzarea energiei electrice nu poate aduce niciun avantaj pentru salariații acesteia.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “CEO nu a generat dezechilibre în SEN pe perioada protestelor”

  1. Avand in vedere afirmatiile conducerii CEO,ar trebui sa se reglemeteze ca in perioada 11-17.01 a fiecarui an minerii sa fie liberi si sa nu se livreze carbune.Pe de alta parte,cred ca conducerea CEO cunoste faptul ca se numeste hotararea,, aprobarea unor masuri,,,,,,,,,si functie de situatia SEN trebuie sa raspunzi pentru asigurarea nu numai a sigurantei ci a unui pret echilibrat pe piata de energie electrica, pentru care se platesc servicii de sistem si trebuie sa raspunzi cand e nevoie .Daca conducerea CEO are dreptate ,inseamna ca conducrea Transelectrica -DEN este responsabila pentru preturile energiei electrice pe piata si trebuie luate masurile care se impun.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *