Cititorii InvesTenergy întreabă, ENGIE răspunde. De ce să alegi ENGIE One: electricitate, gaz şi servicii integrate într-un singur contract şi o singură factură

Publicat pe Categorii Esential, Info Consumatori, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Esential Cititorii InvesTenergy întreabă, ENGIE răspunde. De ce să alegi ENGIE One: electricitate, gaz şi servicii integrate într-un singur contract şi o singură factură

În condițiile unei competiții acerbe, furnizorii de utilități vin în întâmpinarea clienților cu oferte complexe și atractive. ENGIE a lansat recent ENGIE One, pachetul integrat ce constă în furnizarea de electricitate, gaz şi servicii tehnice pentru siguranţa locuinței (verificări și revizii tehnice ale instalației de gaze naturale și centralei termice), ce poate fi accesat online prin încheierea unui singur contract.

La solicitarea cititorilor InvesTenergy,  interesați de acest pachet, ne-am adresat reprezentanților ENGIE România. Prezentăm, în cele ce urmează, răspunsurile la întrebările cititorilor noștri și detalii suplimentare cu privire la ENGIE One:

Doru Pacurar: În comunicatul companiei, nu se spune nimic de prețurile pe care le practică. Este mai economic pentru client?

ENGIE: Categoric, pachetul integrat de electricitate, gaze si servicii ENGIE One este mai economic decat dacă ar fi contractată fiecare componentă din pachet separate.

Muscalu Maria: Doresc și eu un contract de electricitate și gaze cu ENGIE one, dar nu înțeleg cum se procedează și care sunt costurile.

ENGIE: Prețurile diferă în funcție de tipul de locuință . Pe site-ul comapniei: www. engie. ro pot fi consultate pachetele pentru fiecare tip de locuință. Există și un simulator.

Motofan Liviu: Care sunt pasii de urmat?

ENGIE: Clienții au posibilitatea de a alege oferta de preț cu valabilitate de 12 sau 24 de luni, printr-un proces de contractare simplu, în trei paşi, pe site-ul engie.ro. Așadar, se selectează tipul de locuință, se încarcă documentele solicitate și apoi se efectuează contractarea.

Arsene Jenică: Există un contract cadru sau un formular? Cum putem afla amănunte? Eu locuiesc la bloc cu centrală de gaz individuală. Ce se face cu Contractul de la ENEL? Care este valoarea fixă a facturii și ce înseamnă regularizarea anuală?

ENGIE: Există un contract cadru dedicat pentru acest pachet de sevicii. Oferta se adresează clienţilor finali, persoane fizice, cu centrală termică individuală pe gaz, pentru un consum mediu/mare de energie electrică şi gaze naturale în scop casnic.Contractul cu furnizorul actual va fi reziliat. Regularizarea se face o data la 12/24 luni în funcție de perioada aleasă, dar facturile vor fi primite lunar. Regularizarea va reprezenta diferența dintre contravaloarea consumului efectiv realizat și totalul valorii fixe achitate lunar.

Documente necesare încheierii contractului:

  • copie act identitate, copie act proprietate spaţiu sau a altui document care atestă dreptul de folosinţă al solicitantului asupra spaţiului şi alte documente, dacă este cazul.

Contractul de furnizare energie electrică şi gaze naturale se încheie pe perioadă nedeterminată. Contractul încetează la termenul în care este notificată intenţia de încetare, prin denunţare unilaterală sau de drept.

Modalitaţi de transmitere factură: Oferta ENGIE cuprinde serviciul de transmitere al facturii în format electronic pe adresa de e-mail a clientului. Termen de plată factură este de 25 de zile calendaristice de la data facturii. Se poate plăti on-line, direct în Agenţia online, prin debit direct, virament bancar, Internet banking, bancomate, automate de plată sau numerar la unul din cele peste 14.000 puncte de plată ale partenerilor bancari şi non-bancari ai ENGIE Romania.

Conform indicațiilor de pe site-ul companiei, am solicitat o ofertă pentru un apartament cu 2 camere, în București. Iată răspunsul:

ENGIE One 24- electricitate, gaz şi servicii tehnice

  • 1 singur contract, 1 singură factură cu valoare fixă lunară
  • preţ de furnizare fix, garantat 24 luni: 182,20 lei/lună

ENGIE One 12 – electricitate, gaz şi servicii tehnice

  • 1 singur contract, 1 singură factură cu valoare fixă lunară
  • preţ de furnizare fix, garantat 12 luni: 186,34 lei/lună

Ofertele sunt pentru o valoare medie calculată pentru un client din judeţul Bucuresti, cu un consum mediu de 600 kWh/lună (gaz) şi 120 kWh/lună (electricitate), în funcție de tipul de locuință selectat, respectiv un apartament de 2 camere. Valoarea include şi realizarea serviciilor tehnice periodice privind verificarea/revizia tehnică periodică a instalaţiilor de utilizare gaz (IUGN) şi verificare tehnică periodică a unei centrale termice de până la 35 kW (VTP CT).

ENGIE One se adresează clienților și non-clienţilor care beneficiază de încălzirea cu centrală termică individuală pe bază de gaze naturale din Bucureşti şi din judeţele: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mureş, Olt, Prahova, Sibiu, Timiş, Tulcea, Vâlcea și Vrancea.

,,Experienţa clientului cu brandul este un diferenţiator cheie pe o piaţă a energiei tot mai dinamică şi concurenţială. De aceea, prin lansarea produsului ENGIE One răspundem așteptărilor clienților de simplitate – prin contractarea online a unui pachet integrat de energie – și de predictibilitate asupra costurilor. Numele ofertei este sugestiv, sintetizează atributele produsului, precum şi poziţionarea companiei pe piaţa de energie’’, a declarat Eric Stab, Preşedinte Director General al ENGIE Romania.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Cititorii InvesTenergy întreabă, ENGIE răspunde. De ce să alegi ENGIE One: electricitate, gaz şi servicii integrate într-un singur contract şi o singură factură”

  1. Cat durează încheierea contractului de furnizare a gazelor? Se poate face si online?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *