Comisia parlamentară condusă de Iulian Iancu modifică, din nou, Legea energiei și gazelor. Distribuitorii de energie, obligaţi să contecteze consumatorii aflaţi la cel mult 2,5 km de reţea. Gratuit!

Publicat pe Categorii Esential, Furnizare / Distributie / Transport, Info Legislativ, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Comisia parlamentară condusă de Iulian Iancu modifică, din nou, Legea energiei și gazelor. Distribuitorii de energie, obligaţi să contecteze consumatorii aflaţi la cel mult 2,5 km de reţea. Gratuit!

Comisia de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor se pregătește să modifice, din nou, Legea energiei electrice și gazelor naturale.

Invitat la lansarea Ghidului prosumatorului, o inițiativă energiaTa, Președintele Comisiei, Iulian Iancu, și-a prezentat îngrijorarea cu privire la racordarea prosumatorilor, ce implică costuri. El a anunțat că se lucrează, la Comisie, la un proiect de lege care să introducă obligaţia pentru distribuitori de conectare gratuită a consumatorilor aflaţi la cel mult 2,5 km de reţeaua de distribuţie. “Avem în pregătrire un act normativ prin care toate costurile cu racordarea consumatorilor aflaţi la mai puţin de 2,5 km de reţea să fie suportate de operatorii de distribuţie, care şi le vor recupera apoi prin tarif”, a declarat Iulian Iancu.

El a exemplificat inițiativa legislativă astfel:  “Avem ferme, sere la marginea satelor. Dacă pun panori solare, să îi racordăm. Am scăpat de problema cu autorizația de construire care-și mâncau ficații și ne blocăm în racordare. Ulterior, va fi o dezvoltare de business şi pentru distribuitor. Acum, ne asumăm cu toții o taxă de solidaritate”.

Modificarea Legii 123 este imperativă, ne propunem să o finalizăm până la finele lunii iunie, înainte de vacanța parlamentară, a mai spus Iancu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *