Consiliul de Supraveghere provizoriu al Hidroelectrica are al doilea Președinte în nici două săptămâni: Liviu Nistoran a fost înlocuit de Andreea Lambru!

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Consiliul de Supraveghere provizoriu al Hidroelectrica are al doilea Președinte în nici două săptămâni: Liviu Nistoran a fost înlocuit de Andreea Lambru!

O nouă și interesantă schimbare s-a produs la Hidroelectrica: Consiliul de Supraveghere provizoriu are al doilea Președinte în nici două săptămâni! Liviu Nistoran, fostul șef al  Autorității Naționale de Reglementare în Comunicații, a fost înlocuit din funcția de Președinte al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica de Andreea Lambru, secretar general adjunct al  Guvernului, cu rang de secretar de stat. Potrivit surselor noastre, Nistoran și-a prezentat demisia din funcție!

Super promovată în Guvernul Grindeanu, Lambru a preluat luna trecută și coordonarea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale – ANRM și a fost numită membru în CS Hidroelectrica. Potrivit deciziei primului-ministru Sorin Grindeanu, secretarul de stat Ioana-Andreea Lambru ”exercită atribuţiile de coordonare a activităţii Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, (…) semnează toate documentele necesare în vederea exercitării atribuţiilor”.  ANRM gestionează resursele de petrol, resursele minerale şi fondul geologic national. ANRM are următoarele atribuţii principale: negociază şi stabileşte, împreună cu ceilalţi concedenti ai domeniului public al statului clauzele şi condiţiile acordurilor petroliere, ale licenţelor şi permiselor miniere, încheie astfel de acorduri, licenţe şi permise şi reglementează derularea operaţiunilor petroliere şi a activităţilor miniere prin norme, regulamente şi instrucţiuni tehnice emise în aplicarea actelor normative în vigoare.

Absolventă a Universității Româno-Americană, Relații Internaționale Financiar Bancare, Ioana-Andreea Lambru are 32 de ani și  a fost, în perioada 2009-2011, şefa de cabinet a lui Radu Stroe, care era în acea perioadă secretar general al PNL. În mai 2011, Lambru a fost desemnată secretar general adjunct al PNL. Acum este membru ALDE. În noiembrie 2012, a fost numită secretar general adjunct al Guvernului, post din care a fost eliberată din funcţie în iulie 2014, prin decizie a premierului Victor Ponta.

Revenind la situația  de la Hidroelectrica, astfel de schimbări, care se produc și într-o perioadă de provizorat, nu au cum să nu afecteze bunul mers al companiei. Sperăm că Ministerul Energiei va veni cu explicații…


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *