Corina Popescu: Strategia Energetică stabilește linii strategice, nu răspunde la toate întrebările pieței

Publicat pe Categorii Flux energetic, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Flux energetic Corina Popescu: Strategia Energetică stabilește linii strategice, nu răspunde la toate întrebările pieței

Nu priviţi Strategia ca un element care să răspundă la toate întrebările pieţei, priviţi Strategia ca pe un document care stabileşte linii strategice, este îndemnul Corinei Popescu, Secretar de Stat în Ministerul Energiei. “Nu am făcut această strategie dedicată pentru vreun fel de investiţie, pentru un anume proiect. Fiecare fel de investiţie este diferit, cu propriul studiu de fezabilitate. În strategie, sunt date generale luate în calcul. Dacă datele de intrare pe care le vom prezenta şi pe care le vom anexa la draftul final al strategiei vor fi diferite, atunci şi imaginea generală se poate schimba”, a declarat Corina Popescu, la conferinţa „Investiţii pentru siguranţa energetică a României”, organizată de The Diplomat Bucharest. În opinia sa, Strategia Energetică ar trebui revizuită în direcţii strategice.

corina-popescu-ze

Proiectul Strategiei Energetice a României 2016-2030, cu perspectiva anului 2050, este  în consultare publică.  Prin acest document, Ministerul Energiei trage un semnal de alarmă vizavi de necesarul mare de investiţii care trebuie să fie realizat în acest sector şi arată o imagine de ansamblu a sectorului energetic. Avem, clar, nevoie de invesţii în sectorul de producţie. Un alt aspect este cel al investiţiilor în infrastructură, în special pe liniile de interconexiune atât în domeniul energiei electrice, cât şi în cel al gazelor naturale, a afirmat Corina Popescu, scrie Agerpres. În 2017, când va exista o nouă directivă europeană pe eficienţă energetică, România va trebui să-şi elaboreze planurile naţionale de eficienţă energetică şi planul naţional de energie-mediu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.